Svet
284 ogledov

"Misel na umrlega fantka me še zdaj preganja"

Metka Albreht Dejan Nikolič
Metka Albreht se eno leto po usodnem Bostonskem maratonu še vedno spominja tragedije.

Mineva eno leto od tragičnega Bostonskega maratona. V eksploziji, ki sta jo orkestrirala mlada napadalca, je bilo poškodovanih 264 ljudi, v napadu pa so umrle tri osebe, med njimi tudi osemletni deček.

Teka se je udeležila tudi modna stilistka in nekdanja miss Slovenije Metka Albreht, ki je po tragičnem dogodku za Žurnal.si med drugim povedala, da je "hudo, kako se tako velik športni dogodek lahko sprevrže v takšno tragedijo, ki je obrnila ljubezen do športa v sovraštvo do ljudi".

"Ameriška organiziranost je neverjetna"

Eno leto po tragediji nam je zaupala, da se dogodka še vedno spominja z grozo. "To zame nikoli ne bo samo anekdota in spomin na boleče gležnje pregovorno zahtevnega Bostonskega maratona. Še zdaj ne morem pozabiti fantka, ki je umrl v eksploziji in bil podobne starosti kot moja hči. Če samo pomislim, da sem si pred tem želela, da bi me spremljala v Boston, me je groza." Ob tem še vedno poudarja, da si bo za vedno zapomnila tudi neverjetno ameriško organiziranost ob evakuaciji, kjer so poskrbeli za minimalno paniko prisotnih.

Zmaga optimizma

Februarja je Albrehtova odtekla še maraton v Tokiu in tako odkljukala šest največjih na svetu. Pravi, da se bo zdaj verjetno umirila, saj je dosegla vse tekaške cilje. Vseeno pa kljub pretresljivi izkušnji, kot pravi, ni postala prestrašena in življenje še vedno zajema s polno žlico. "Vedeti ne moreš nikoli, vedno gre lahko kaj narobe. Večkrat mi rečejo, če se nič ne bojim zase, ker tako pogosto potujem z letalom. V resnici pa greš lahko samo enkrat v življenju leteti in takrat padeš dol. Lahko ti pade tudi slika na glavo, pa zato ne stojimo ves čas sredi dnevne sobe. Na življenje raje gledam pozitivno."

Komentarjev 1
  • HansAndersen 13:41 15.april 2014.

    Metki primanjkuje medijske pozornosti? :)