Svet
1855 ogledov

Misica odložila krono in se vrnila na delo v bolnišnico

Bhasha Mukherjee Profimedia
Priskočila je na pomoč.

Miss Anglije leta 2019 Bhasha Mukherjee je prekinila svoje dobrodelno delo v tujini in se vrnila v Združeno kraljestvo, da bi pomagala pri epidemiji koronavirusa. Pred kratkim je namreč postala zdravnica, nato pa si je po tekmovanju za miss sveta vzela premor v karieri.

Bila je ambasadorka številnih dobrodelnih akcij, odmor pa je načrtovala do avgusta tega leta. "Kot ambasadorka sem bila povabljena v Afriko, v Turčijo, nato v Indijo, Pakistan in še nekatere azijske države," je dejal 24-letnica, ki se je nazadnje mudila v Indiji.

A nato se je epidemija koronavirusa razširila na Otoku, Mukherjeeva pa je od nekdanjih kolegov iz bolnišnice Pilgrim Hospital v  Bostonu v vzhodni Angliji prejemala sporočila o situaciji. Poklicala je vodstvo bolnišnice in mu sporočila, da se želi vrniti na delo.

medicinska sestra Posredovala policija Svet Lastnica stanovanja vrgla medicinsko sestro na cesto, ker se je bala okužbe

"Ko opravljaš humanitarno delo v tujini, se od tebe še vedno pričakuje, da nosiš krono, da izgledaš... dobro," je dejala in dodala, da se je ob takšnem delu počutila krivo ob dejstvu, da ljudje umirajo in da morajo njeni kolegi tako trdo garati. "Želela sem domov in takoj kreniti v službo."

Bhasha Mukherjee | Avtor: Profimedia Profimedia

"V neki meri čutim, da je to razlog, da sem prišla do diplome. Ni primernejšega trenutka za biti del zdravstvenega sektorja. Želela se pomagati in biti del tega," je dejala. Iz Indije je preko Frankfurta poletela v domovino. A zaenkrat še ni začela z delom, saj je po prihodu domov morala v 14-dnevno karanteno.

V Veliki Britaniji so doslej zabeležili 51.608 okužb, 3.802 v zadnjem dnevu, umrlo je 5.373 oseb.

Komentarjev 1
  • Avatar Parkmerella
    Parkmerella 01:14 07.april 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com