Svet
9443 ogledov

Misteriozna bolezen v Južnem Sudanu. WHO urgentno poslala svoj tim.

epruveta Shutterstock
Svetovna zdravstvena organizacija pomaga raziskati smrt skoraj sto ljudi, ki so umrli v Južnem Sudanu. Tamkajšnji strokovnjaki razloga ne poznajo.

Prejšnji teden je zdravstveno ministrstvo v Južnem Sudanu sporočilo, da je neznana bolezen povzročila smrt več kot 80 ljudi na območju, ki so ga nedavno prizadele hude poplave. Lokalni zdravstveni delavci so pri tem sporočili, da gotovo ne gre za kolero, kot so sprva domnevali.

Svetovna zdravstvena organizacija se je odločila hitro poslati svojo ekipo na območje, kjer so po zadnjih podatkih zabeležili že 89 vzrokov smrti zaradi bolezni neznanega vzroka, je poročal BBC. 

Hude poplave so na območju prispevale k širjenju bolezni kot je malarija in podhranjenosti otrok zaradi pomanjkanja hrane, je pred tem poudarila tamkajšnja vlada. Nafta je kontaminirala vodo, zaradi česar so poginile številne domače živali. 

Po podatkih Združenih narodov je zaradi najhujših poplav v zadnjih 60 letih na tem območju ogroženih več kot 700 tisoč ljudi. Zdravniki brez meja pri tem izpostavljajo, da se ne soočajo le s pomanjkanjem hrane in širjenjem okužb, pač pa tudi s preobremenjenostjo zdravstvenega sistema.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • kapibara1 16:13 15.december 2021.

    Covid se naučil plavat ?

  • Avatar Stirrastella
    Stirrastella 00:22 15.december 2021.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • Avatar Leon
    Leon 18:15 14.december 2021.

    Misteriozna bolezen v vladi JJ !