Svet
22901 ogledov

Mladoletnik povzročil smrtno nesrečo, starši v zapor?

Nesreča motorista Pixsell
Pijan 16-letnik povzročil smrt 18-letnika. Bodo starše poslali v zapor?

Oče in mama 16-letnega fanta iz hrvaškega Selina, ki je v začetku avgusta pijan z motorjem na Jadranski magistrali pri Starigradu trčil v 18-letnico, ki je zaradi poškodb umrla, bosta kazensko odgovarjala za dejanje svojega sina. Predvidena kazen je od šest mesecev do petih let zapora, pišejo hrvaški portali.

Tožilstvo v Zadru je, kot piše Zadarski.hr, zbralo dovolj dokaznega materiala, da sta 46-letni oče in 41-letna mama storila kaznivo dejanje zoper svojega mladoletnega sina zaradi opustitve dolžnosti skrbi in vzgoje. Tožilstvo je starša kazensko ovadilo.

Fant je 2. avgusta ob 4.30 zjutraj z 1,8 promila alkohola v krvi na ravnem delu ceste izgubil oblast nad motorjem, s katerim je padel po vozišču in pri tem trčil v 18-letno dekle. Na pločniku je bila v družbi s svojimi tremi prijateljicami. Hudih poškodb ni preživela.

Motor je vozil leta, starši so vedeli

Kazenska ovadba zoper starša je bila vložena, pišejo hrvaški portali, na podlagi ugotovitev policijske preiskave, ki med drugim kaže na odgovornost staršev. Ti naj bi vedeli za obnašanje svojega mladoletnega sina, ki je privedlo do tragične nesreče.

16-letnik je vozil motor brez vozniškega dovoljenja, lastnik motorja je njegov oče, ki ravno tako nima dovoljenja za motor. Kupil ga je z namenom, da ga vozi sin. Ta je očitno vozil z dovoljenjem svojih staršev, ki so vedeli, da nima dovoljenja in da zaradi svojega starosti takšen motor ne bi smel voziti. Gre za motor znamke KTM 200.

Kot še piše v kazenski ovadbi, 16-letnik je nesrečo povzročil v pijanem stanju ob 4.30 zjutraj, kar nakazuje na to, da se starša nista zanimala, kje je in kaj se z njim dogaja.

Gneča Slovenija Vožnja v nasprotno smer terjala življenje Policisti Tragično Slovenija Reševalci mu niso mogli več pomagati

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • Avatar Maja Kajza
    marelica 19:24 26.september 2018.

    pravilno, cestitam sodni zdravi pameti...in kaznujte tudi starse katerih otroci so bili spolno zlorabljeni v cerkvenih prostorih, kamor so jih posiljali zaradi njihove izbire brez spremstva.

  • Avatar Leon
    Leon 14:55 26.september 2018.

    Kakšno seme takšen pridelek !

  • maresem 12:45 26.september 2018.

    Kaj pa lahko danes starš še naredi??? Že če grdo pogleda to razvajeno smrkad, je kazensko odgovoren. Ko smrkad naeredi pizdarijo, pa hitro po starših. Budale... Starši običajno niso krivi in odgovarja naj mulc ker pri 16 letih že dobro ...prikaži večo ve kaj sme in kaj ne sme!!!