Svet
2742 ogledov

Mlajšim od 16 let bi z zakonom prepovedali družbena omrežja

mobilni telefon najstniki Profimedia
Zakon prepoveduje otrokom račune na omrežjih in to ne glede na mnenje njihovih staršev.

Otroci in mladi na Floridi, mlajši od 16 let, bodo odstranjeni iz družbenih omrežij ne glede na to, če jim bodo račune dovoljevali starši. Zakon je ta teden sprejel predstavniški dom Floride.

Po poročanju ameriških medijev predlog zakona ne vsebuje natančne informacije, katere platforme bodo prepovedane, a da cilja na vse družbena omrežja, ki sledijo dejavnosti uporabnikov, otrokom omogočajo nalaganje gradiva in interakcijo z drugimi ter uporabljajo funkcije, ki povzročajo odvisnost in so namenjene povzročanju pretirane ali kompulzivne uporabe.

Predlog zakona ne obravnava aplikacij, ki se uporabljajo za zasebno sporočanje med posamezniki.

"Izkoriščajo odraščanje otrok. To je njihov poslovni model. In zakaj to počnejo? Da jih držimo zasvojene ... z dopaminskimi zadetki, ki jih platforma daje našim otrokom z vsakim samodejnim predvajanjem, z vsakim všečkom, z vsakim potisnim obvestilom," je dejal republikanski poslanec Tyler Sirois, ki stoji za predlogom zakona.

Zakon je bil sprejet s 106 glasovi za in 13 proti, ukrep pa bo zahteval, da družbena omrežja odstranijo račune vseh, mlajših od 16 let.

Predlog zakona še vedno čaka na potrditev v senatu, ki je prav tako pod nadzorom republikancev, pa tudi v predstavniškem domu kongresa Floride.

Deodorant 15-letnik umrl Svet Na socialnih omrežjih divja smrtno nevaren izziv mladi šola družabna omrežja telefoni Slovenija Slovenija Mladi morajo številne aplikacije, ki posegajo v zasebnost, uporabljati v šolah

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • LukaMB 00:28 28.januar 2024.

    V retardiranih ZDA je 16 let še dojenček, malo večjo pamet dobijo nekje pri 23 ko pridejo v svoja teen leta in razumno pričnejo razmišljati šele nekje pri 34, ko končno dojamejo svet.

  • Avatar Antikrist4
    Antikrist4 21:10 27.januar 2024.

    Svobodna dežela, hehehe. Kako neverjetno butasti so politiki. Mularija jih bo brez večjih težav prinesla okoli! To bo nekaj takega kot pri pornografiji, kjer moraš s klikom potrditi, da si star nad 18 let.

  • sandi76 14:34 26.januar 2024.

    Pravilno, to bi morali uvesti povsod. Mularija ne zna več niti na skret brez telefona, po cestah tavajo kot zombiji s pogledom v mobi.... , skratka, skrajni čas da se kaj takega uvede povsod.