Svet
28 ogledov

Moldavijka: v kapitana sem bila zaljubljena

Domnica Cermotan Youtube
Moldavijska plesalka, ki je bila ob kapitanu razkošne križarke Costa Concordia v času, ko je ladja zadela ob čeri in se začela potapljati, je preiskovalcem dejala, da je bila v kapitana zaljubljena.

Petindvajsetletna Domnica Cemortan je po šesturnem zaslišanju preiskovalcem, ki preiskujejo nesrečo križarke Costa Concordie, dejala, da je bila zaljubljena v kapitana in da ni prav, da mu zaradi nesreče želijo uničiti ugled. "Vsi mu hočejo samo škodovati," je dejala.

Preiskovalci so Moldavijko zaslišali po tem, ko so jim priče povedale, da so v kabini kapitana Francesca Schettina našle njene osebne predmete in da so jo le nekaj minut pred nesrečo videli, kako je vinjena večerjala s 52-letnim kapitanom.

Moldavijka je med zaslišanjem povedala, da jo je kapitan povabil, naj z njim na kapitanskem mostu spremlja "pozdrav" otoku Giglio, poroča The Telegraph.

"Bila sem na mostu," je dejala. Glavni preiskovalec Francesco Verusio je ob tem povedal, da bo pričanje 25-letnice pomagalo pri razjasnitvi vseh okoliščin glede dogajanja na mostu tik pred nesrečo, v kateri je umrlo 17 ljudi, 15 ljudi pa še pogrešajo.

Cemortanovi trenutno ne grozi nobena ovadba. Je pa kapitan Schettino še vedno v hišnem priporu na njegovem domu v mestu Meta di Sorrento blizu Neaplja. Obtožujejo ga večkratnega uboja in predčasnega odhoda z ladje. Tako mu grozi najmanj 12 let zaporne kazni.

Komentarjev 2
  • privat 09:00 04.februar 2012.

    dober kos mesa...žrtev je kapetan!!!!!!!!!

  • svatne 18:58 02.februar 2012.

    "Je pa kapitan Schettino še vedno v hišnem priporu na njegovem domu v mestu..." Pravilno je "...na svojem domu..."