Svet
17 ogledov

Morilec novinarjev vendarle ni nekdanji reper

Zajeti novinar Profimedias
Po informacijah britanskih obveščevalnih služb pripadnik Islamske države, ki naj bi bil odgovoren za smrt dveh ameriških novinarjev, vendarle ni nekdanji reper iz Londona, kot so britanski mediji trdili pred dnevi.

Po umoru prvega od dveh ubitih ameriških novinarjev, ki ju je obglavil pripadnik skrajne Islamske države, so britanski časniki pisali, da gre za 23-letnega Abdula-Majeda Abdela Barija, pri čemer se je britanski Sunday Times pri poročanju skliceval na vire v vladi. Izkazalo se je, da morilec z domnevnim izrazitim britanskim naglasom vendarle ni nekdanji reper, ki se je kot glasbenik predstavljal pod imenom L Jinny.

Evropski talci, ki jih je Islamska država izpustila v začetku letošnjega leta, je z objavljenih posnetkov obglavljenj sklepala, da gre za enega izmed "Beatlov", kot so zaradi izvrstnega britanskega naglasa poimenovali tri od svojih ječarjev.

Računalniška analiza telesa, kretenj in glasu je vendarle pokazala, da tako imenovani Jihadi-John, ki je prerezal vrat že drugemu zajetemu novinarju, vendarle ni nekdanji reper.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.