Svet
80781 ogledov

Morilec s Paga pred sodnikom. Neverjetno, kaj je storila njegova družina.

Duško Tanasković Pixsell
Na Hrvaškem, v Srbiji in Črni gori še vedno odmeva včerajšnji umor 38-letnika pred enim izmed klubov v Zrćah.

V stavbo sodišča v Zadru so danes okrog 12. ure privedli 28-letnega Duška Tanaskovića iz Kragujevca, ki ga sumijo brutalnega umora 38-letnega Gorana Vlaovića včeraj zjutraj na hrvaškem otoku Pagu. Okrog osumljenca je bila ves čas močno oborožena skupina policistov. 

Tanasković se je na sodišču branil z molkom, njegova družina iz Kragujevca pa je sodišču ponudila kar sto tisoč evrov jamščine, da ga spustijo na svobodo. Tožilstvo je, kot piše Zadarski.hr, ponudbo zavrnilo. Preiskovalni sodnik je osumljencu odredil 30-dnevni pripor zaradi begosumnosti. Povedal je, da Črna gora ni uradno zahtevala izročitve, ravno tako da nima informacij, da bi bila za njim razpisana tiralica. 

"Poteka preiskava zaradi kaznivega dejanja uboja, za kar je zagrožena kazen od pet do dvajset let zapora. Med preiskavo bo izedenih več preiskovalnih dejanj, drugih informacij pa za zdaj ne dajemo," je povedal sodnik. Zaslišali naj bi 12 prič, naročili pa tudi izedensko mnenje psihiatra. Zagovornik osumljenega, odvetnik Vinko Gulišija, ki ga je včeraj najela družina osumljenega, je povedal, da se njegov klient počuti slabo, da ima psihične težave. Kaj več pa ni govoril.  

Kot je znano, osumljeni naj bi včeraj zjutraj okrog šestih pred nočnim klubom pričakal 38-letnega Črnogorca in vanj iz neposredne bližine izstrelil naboj iz pištole, nato pa zbežal s kraja zločina. Policisti so ga kmalu ujeli in našli tudi pištolo, iz katere je streljal. Tanasković je po izjavah prič za medije ustrelil žrtev v glavo, medtem ko so gosti zapuščali klub. Ustreljeni Vlaović je umrl na poti v bolnišnico.

Po pisanju medijev iz Hrvaške in regije gre za obračun dveh kriminalnih združb iz Črne gore, škaljarskega in kavačkega klana. Škaljarci in Kavčani so znani po krvavih medsebojnih obračunih, ki potekajo že leta po vsem svetu. Medsebojni umori so se tako zgodili tudi v Nemčiji, Avstriji in Grčiji.

pištola Umor v Zrćah Svet Kriminalist prepričan: Šlo je za plačan umor, storilec zasluži toliko denarja Dragana Banić Umor Svet To je povedala spremljevalka na Pagu ubitega Črnogorca. Dogodek v živo prenašali.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Šustet 22:07 27.avgust 2022.

    Če je psihično nestabilen,potem ga zapreti v zaprti odelek psihiatrije do konca življenja.

  • Boschtjan Zupanchich 09:29 27.avgust 2022.

    Zlobni in Nasilni narodi so se vedno takole ravsali med sabo, kot kake zveri , Ne pa kot Ljudje !!! ! !!! Zato Bodo taki Pokvarjenci odstranjeni iz tega planeta, še pred Drugim Prihodom. Mir naj vam bo do tedaj.

  • Svobodnež 09:19 27.avgust 2022.

    Pisec očitno ne razlikuje mod ubojem in umorom. Če nekoga čakaš z namenom, da ga ustreliš, je to načrtovan umor.