Svet
47273 ogledov

To je povedala spremljevalka na Pagu ubitega Črnogorca. Dogodek v živo prenašali.

Plaža Hrvaška morje zrće Pixsell
Na Hrvaškem, v Srbiji in Črni gori odmeva jutranji umor na Pagu, pred enim izmed klubov v Zrćah. Oglasilo se je dekle ubitega, znane so še nekatere dodatne podrobnosti dogodka.

Kot poročajo srbski mediji, je bil 38-letni črnogorski državljan, Goran Vlaović, domnevni pripadnik tako imenovanega škaljarskega klana, ki je bil zjutraj okrog šestih brutalno umorjen pred enim izmed klubov v Zrćah, na Pagu skupaj s spremljevalko, manekenko Dragano Banić. 

Dragana Banić | Avtor: Instagram Instagram
Nekdanja misica se je javila za srbski portal Kurir in potrdila, da sta bila skupaj na počitnicah. Še vedno je v šoku, praktično je bila z njim do zadnjega diha. "Ne vem natančno, kaj se je zgodilo. Nisem videla trenutka napada, bila pa sem z njim v vozilu nujne medicinske pomoči. Grozno mi je. Zelo slabo se počutim," je povedala za Kurir. V zvezi s pokojnim je bila  dve leti in pol. Dodala je, da več ne more govoriti in da je v popolnem šoku. 

Pištola z dušilcem 

Vlaovića so ubili okoli šestih zjutraj, ustrelil naj bi ga srbski državljan. Kot dodatno poročajo srbski mediji, se je v družbi spremljevalke nahajal okoli 15 do 20 metrov od vhoda v enega od klubov. Nenadoma se mu je približal osumljenec, ki ga je ustrelil s pištolo z dušilcem. Nekateri mediji poročajo, da je bil ustreljen v vrat, drugi, da v glavo. 

Storilec se je takoj podal v beg in medtem odvrgel orožje. Policiji so hitro sporočili smer njegovega gibanja, saj je hitro padel v njihovo zasedo. Nahaja se v priporu. Napadenemu Črnogorcu so medtem ostali obiskovalci kluba nudili prvo pomoč, umrl je v vozilu nujne medicinske pomoči, kjer ga je spremljala tudi Banićeva. 

Prenašanje v živo

Kot poroča hrvaški portal Jutarnji list, je eden izmed očividcev dogodek prenašal na Instagramu. Omenjeni portal je prišel do posnetkov; poročajo, da se vidi, da je v nekem trenutku pred klubom prišlo do panike. Na posnetku, ki ga ne objavljajo iz etičnih razlogov, naj bi se videlo, kako Vlaović leži v mlaki krvi, medtem ko ga prisotni skušajo oživljati. 

Kot še poroča Jutarnji list, so prejeli še en posnetek dogodka, na katerem se jasno vidi, kako se moški z belo kapo, v črni majici dolgih rokavov in v sivih hlačah približa ubitemu izza hrbta, nato pa ga ustreli. Takoj se vidi, da strelec zbeži, ravno tako tudi del prisotnih. Drugi del skuša pomagati. 

Znanec policije

Policija naj bi preiskavo vodila v smeri naročenega umora, poročajo hrvaški portali, srbski pa dodajajo, da je bil Črnogorec znanec policije. Po pisanju Kurirja je bil v Črni gori obsojen zaradi sodelovanja v umoru vodje navijačev Crvene zvezde Marka Vesnića. 

V tem zločinu, do katerega je prišlo leta 2009 v Hercegnovem, je bil ranjen tudi sorodnik umorjenega Vesnića. Šlo je za prepir dveh skupin, v ozadju pa naj bi bili denarni dolgovi. 

Policijska preiskava na Pagu še poteka. 

Plaža Hrvaška morje zrće hrvaška Svet Pag: Mladeniča pred klubom ustrelili v glavo

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 10:49 26.avgust 2022.

    Kaj to pomeni, da je domnevni pripadnik tako imenovanega škaljarskega klana? A je to kakšna mafijska združba, al kako? Ker če je tako, se verjetno ne moremo čuditi, da se zgodi sem pa tja tudi kakšen umor, a ne!?

  • miro8 09:28 26.avgust 2022.

    Reče se "na sklanjatvi" in ne "na skladnji" .

  • alenka2 08:21 26.avgust 2022.

    Pa dobro, kdo piše take članke? A imate za to kakšnega pol pismenega azilanta? Dajte ga poslat na tečaj slovenščine, poudarek na skladnji. Tudi google translate je treba malce prirediti in oblikovati.