Svet
51 ogledov

Morilski tovornjak vozil "začetnik"

Teroristični napad v Berlinu EPA
Pakistanec, ki je izvedel napad v Nemčiji, je najverjetneje tovornjak ukradel v ponedeljek popoldne v Berlinu.

Na podlagi podatkov, ki so jih pridobili iz tovornjaka, je Pakistanec tovornjak odtujil v Berlinu med 15. in 16. uro v ponedeljek popoldne. Tovornjak so neuspešno poskušal zagnati ob 15.19 in 15.44. Iz podatkov je nemogoče reči, ali je poljski voznik skušal pobegniti ali je pakistanski napadalec neuspešno poskušal vozilo zagnati. V tem času je lastnik poljskega podjetja večkrat poskusil stopiti v stik s svojim voznikom. Neuspešno ga je klicala tudi soproga. 

Po tem, ko je tovornjak uspešno zagnal, je opravil več kratkih voženj v smeri trga, kjer je zvečer z vozilom zapeljal v tam zbrane ljudi. Na podlagi tega, kako je vozil tovornjak, domnevajo, da je vozil "začetnik". 

Ob 19.34 je Pakistanec tovornjak premaknil v neposredno bližino tržnice. Malo po 20. uri je tovornjak z ugasnjenimi lučmi zapeljal v ljudi, ki so prišli na božični sejem. 

Med poškodovanimi tudi otroci

"Otroci so bili na sejmu. Sam nisem videl, a moje dekle je pod tovornjakom videla otroka," je dejal britanski turist Mike Fox, ki je imel srečo v nesreči. 

Priče pripovedujejo o reki krvi na prizorišču napada. "Tovornjak se je pojavil od nikjer in ni ustavljal," je povedal Fox. "Videl sem 15 do 20 ranjenih ljudi. Nekateri so se lahko premikali, drugi ne. Izpod podrtih stojnic smo reševali ljudi." 

Komentarjev 4
  • Ferluci 15:00 20.december 2016.

    Podobno kot kamikaze-piloti letal pri zrušitvi World Trade Centra v New Yorku, kratki tečaj na simulatorju. Malo trde roke, pa bo povedal kdo mu je naročil kako narediti takšen nečloveški masaker. Njega pa vsekakor dosmrtno kaznovati zaradi posledic, ki ga ...prikaži večga je povzročilo njegovo dejanje.

  • allstarr111 13:21 20.december 2016.

    ZAČETNIK v VOŽNJI ali TERORIZMU ??? V obojem vozit kozjejebec izak ne zna sploh scanie nekdo ga je naučil in za tistih nekaj 10 metrov da odda nemcem božično darilo bo dober.

  • Zmago 13:17 20.december 2016.

    A voznik "začetnik" ? Inštruktor pa je umrl ? Oni pa v sili ni vedel kje je kuplunga, žlajf, pa šalthebl ???? Zdaj bo pa ata večjo zavarovanje plačeval za voznika začetnika ????Kaj za ene pravljice vi tu ...prikaži večtu prodajate ! Obup !!