Svet
4 ogledov

Možnosti napadov pred novim letom

Avstrijska policija EPA
Policija je bila obveščena o možnosti napadov po evropskih prestolnicah med novoletnimi prazniki.

Policija je na Dunaju in v več drugih avstrijskih mestih dvignila raven pripravljenosti pred terorističnimi napadi, potem ko so bili obveščeni o možnosti napada med novoletnimi prazniki, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Dunajska policija je v soboto sporočila, da je "prijateljska obveščevalna služba" opozorila več evropskih prestolnic na možnost strelskega ali bombnega napada v Evropi pred novim letom.
 

Preverjanje ni dalo rezultatov

Kot so pojasnili, so bili obveščeni o imenih več možnih napadalcev, vendar preverjanje doslej ni dalo rezultatov.

Zaradi opozorila je policija sklenila okrepiti varovanje javnih krajev, zlasti na silvestrovo, poostrili bodo tudi nadzor na cestah, ki vodjo na Dunaj, ter drugod po državi.

Po poročanju avstrijskega časnika Der Kurier je policija v največji pripravljenosti na območju Dunaja in v njegovi okolici, zlasti imajo pod drobnogledom zabaviščni park Prater.

Tiskovni predstavnik dunajske policije Christoph Pölzl je sicer za avstrijsko tiskovno agencijo APA v soboto povedal, da nimajo konkretnih namigov v zvezi z možnim krajem ali časom napada.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.