Svet
4255 ogledov

Razkrili mrežo sadističnih mučiteljev: "Hočete kladivo, klešče, izvijač?"

mučenje opic Facebook
Po enoletni preiskavi so se zgodile prve aretacije.

Osrednja britanska medijska hiša BBC je več kot leto dni preiskovala mednarodno mrežo sadističnih mučiteljev opic, ki se je raztezala od Indonezije do ZDA.

Naročniki v ZDA, Veliki Britaniji in drugod so plačevali Indonezijcem za posnetke mučenja in uboja opičjih mladičev vrste makak, ki je značilna za jugovzhodno Azijo.

Sprva so se posnetki pojavljali celo na YouTubu, nato pa so se preselili na zasebne kanale in na kodirane aplikacije kot je Telegram. Policija skuša izslediti storilce in zgodilo se je že nekaj aretacij, poroča BBC.

Za posnetke mučenja in smrti malih živali je bilo zainteresiranih na stotine ljudi. BBC je po temeljiti preiskavi svoje izsledke posredoval organom pregona in ti so nemudoma krenili v akcijo.

Vsi bodo šokirani

Eden od ameriških distributorjev je priznal svoja dejanja in opisal vključitev v sadistično skupino. "Sprva so ti poslali vprašalnik. Ali hočete, da je vpleteno kladivo, klešče, izvijač ... Takšna vprašanja. Kar je nastalo, je bil najbolj grozljiv posnetek, kar sem jih videl," je za BBC dejal Mike McCartney, na spletu znan kot "Torture King".

Pri še eni distributorki v ameriški zvezni državi Alabama so našli skoraj sto posnetkov mučenja in dokaze plačil za sila eksplicitne sadistične posnetke.

"Ne poznam nikogar, ki bi se lahko psihično ustrezno pripravil na preiskavo takšnega zločina. Enako bo z odvetniki in porotniki. To bo šok za vse," je za BBC dejal agent ameriškega ministrstva za domovinsko varnost Paul Wolpert.

BBC je med preiskavo na spletu odkril več ducatov skupin, ki si delijo ekstremne posnetke, nekatere imajo več kot 1000 članov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • Naklonsky 08:11 23.junij 2023.

    V Sloveniji je preko sedemsto povojnih grobišč, pobili so na tisoče ljudi na enak ali še grozovitejši način. To, kar menijo komentatorji tega prispevka, bi morali storiti tudi tem sadističnim povzročiteljem z rdečo zvezdo v možganih!

  • sam1 16:51 20.junij 2023.

    Vse udeležene pokončati na isti način kot so to oni storili nič krivim bitjem.....

  • rafo 12:36 20.junij 2023.

    Te tipe je treba javno usmrtiti kot v srednjem veku v opomin drugim,noben zapor ne pomaga