Svet
489 ogledov

Musk spremenil svojo odločitev

Elon Musk Epa
Odločitev je sprejel v soboto.

Ameriški podjetnik Elon Musk vendarle ne bo sedel v upravnem odboru Twitterja, katerega največji posamični delničar je postal nedavno, je sporočil glavni izvršni direktor podjetja Parag Agrawal. "Elon se je odločil, da se ne pridruži našemu odboru," je Agrawal po navedbah francoske tiskovne agencije AFP zapisal na tem družbenem omrežju.

Pred manj kot tednom dni je Twitter napovedal, da se bo ustanovitelj in prvi mož družbe Tesla in SpaceX pridružil njegovemu upravnemu odboru. Musk je pred tem kupil 73,5 milijona Twitterjevih delnic, tako da ima v lasti 9,2-odstotni delež družbe.

"Elonovo imenovanje v upravni odbor naj bi v veljavo stopilo 9. aprila, a Elon je isto jutro sporočil, da se odboru ne bo pridružil," je zapisal Agrawal. "Verjamem, da je tako najbolje," je dodal.

Z odločitvijo lahko poveča svoj delež

Najbogatejši mož na svetu, ki mu na spletnem družbenem omrežju Twitter sledi 80 milijonov ljudi, Musk je s svojim skoraj tri milijarde dolarjev vrednim nakupom delnic Twitterja te poslal na pot več kot 25-odstotne rasti tečaja. V tvitu je nato zapisal, da se veseli sodelovanja z Agrawalom in Twitterjevim upravnim odborom z namenom občutno izboljšati omrežje. Agrawal sam je Muska označil kot "strastnega privrženca in intenzivnega kritika storitve" ter dodal, da prav to Twitter tudi potrebuje.

Agrawal je delil tudi uradno komunikacijo s Twitterjem, v kateri je med drugim navedeno, da bo Musk v upravni odbor imenovan pod pogojem, da prestane preverjanje primernosti, in da bo moral po imenovanju delovati v interesu podjetja.

Dodal je, da bodo imeli delničarji vedno vpliv na delovanje podjetja, če so v njegovem upravnem odboru ali ne. "Elon je naš največji delničar in ostali bomo odprti za njegov input," je zatrdil Agrawal. Musk se je strinjal, da bo svoj delež v Twitterju, v primeru da bo sedel v upravnem odboru, omejil na največ 14,9 odstotka. Sedaj ga lahko poveča čez ta prag.

Elon Musk Svet Svet Elon Musk v ta presenetljiv nakup

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.