Svet
20 ogledov

Na Fukušimo padlo manjše letalo

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Na drugi reaktor jedrske elektrarne Fukušima je padel dron, ki pa naj ne bi povzročil škode.

Brezpilotno letalo (dron), s katerim Japonci zbirajo podatke o najbolj ogroženih delih Fukušime, je konec prejšnjega tedna izgubilo nadzor in padlo na streho drugega reaktorja nuklearke.

T-Hawk primarno uporabljajo obrambne sile za ogledovanje nevarnih območij. V Fukušimi so ga uporabljali od sredine aprila. Trot naj na strehi ne bi pustil škode, so sporočili iz Tepca. Kakšna je škoda na trotu, niso povedali. Uradni govornik Tepca Džuniči Macumoto je dejal, da bi trot glede na majhnost in težo "težko poškodoval reaktor".

Huda naravna nesreča se je zgodila marca, v roku devetih mesecev pa naj bi Tepco končal sanacijo močno poškodovanih reaktorjev.

Še vedno pogrešajo 7400 ljudi

Po zadnjih ocenah sta sicer potres in cunami 11. marca na Japonskem povzročila za okoli 148 milijard evrov neposredne škode, vendar v to vsoto ni všteta škoda, ki jo je povzročila nesreča v Fukušimi. Umrlo je 15.482 ljudi, 7427 ljudi pa še vedno pogrešajo. Uničenih je več kot sto tisoč hiš, 500 tisoč objektov pa je bilo poškodovanih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.