Svet
4548 ogledov

Neverjetno, kaj že sproščajo na Hrvaškem

Koncert, zabava, ples, žur
1/4
Profimedia
Hrvaški štab civilne zaščite je napovedal, da bodo začeli z organizacijo tako imenovanih pilotnih zabav.

Načrtujejo velike projekte javnih zbiranj, po katerih bi natančno spremljali posledice, podatki pa bi jih dali podlago za odločanje, ali je mogoče veliko sproščanje ukrepov, je napovedal šef državnega štaba civilne zaščite Davor Božinović.

Žaklina Troskot, predsednica neodvisnega združenja gostinskih dejavnosti je za RTL pojasnila, da bo prva testna zabava že v četrtek, 13. maja, kje, še ni znano.

"Prva skupina bodo tisti, ki so pred več kot dvema tednoma prejeli drugi odmerek cepiva. Ko bodo prišli na lokacijo zabave, bodo podpisali izjavo, da se strinjajo s pogoji pilotnega projekta, dobili bodo zapestnico in lahko bodo vstopili. Na zabavi ne bo nobenih omejitvenih ukrepov, gibali se bodo lahko, kot da ni pandemije. Ne bo mask, varnostne razdalje, ampak le dobra zabava kot včasih," je pojasnila. Sedem dni po zabavi se bodo morali udeleženci testirati.

Naslednji pilotni projekt bo predvidoma poroka z večjim številom udeležencev. Tam bodo lahko cepljeni, prebolevniki, tisti, ki covida niso preboleli ali še niso bili cepljeni, pa bodo pred dogodkom testirani.

"Cilj je, da se spremlja razvoj dogodkov po teh dogodkih. Pričakujemo, da bodo rezultati ugodni, tako kot so bili po koncertih v nekaterih drugih državah. Verjamem, da bodo nov korak proti normalnosti," je povedala. 

Če bodo rezultati ugodni, naj bi po 27. maju dovolili organizacijo dogodkov brez omejitve števila udeležencev.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.