Svet
6434 ogledov

Na Hrvaškem več kot 600 tisoč turistov. Od kod jih je največ?

Hrvaška plaža Profimedia
Do konca leta naj bi Hrvati dosegli 40-odstotkov lanske sezone. Minister za turizem pri tem izpostavi, da je Grčiji še veliko huje.

Na Hrvaškem trenutno letuje več kot 600 tisoč turistov, nekatere županije imajo 60-odstotno zasedenost v primerjavi z lanskim letom. "Večinoma gre za tujce, domačih je okrog 90 tisoč. Hrvaška je še vedno varna destinacija, ne glede na to, kaj se dogaja," je danes poudaril hrvaški ministr za turizem Gari Capelli. 

Pri tem je izpostavil, da ima Grčija na današnji dan le sedem odstotkov zasedenosti v primerjavi z lanskim letom. Hrvaška ima po drugi strani v primerjavi z lansko sezono julij zaseden 50-odstotno. Največ gostov je iz Nemčije, Slovenije, Češke, Poljske in Avstrije.

Capelli je povedal, da so se turistični delavci dobro pripravili na epidemiološke pogoje, v kakršnih delajo. Sam se sicer zavzema za še bolj rigorozne ukrepe, da bi tako dosegli rezultate, ki si jih vsi želijo z nižjim število obolelih z novim koronavirusom, da bi tako turistom zagotavljali občutek varnosti. 

Čeprav ni takšnega občutka, je Capelli poudaril, da so v številnih destinacijah cene znižane od 10 do 30 odstotkov. Danes so odobrili tudi dodatna sredstva za potrebe kriznega komuniciranja s ciljem, je poudaril Capelli, hitrega obveščanja ciljne publlike z novonastalimi razmerami s poudarkom na promociji Hrvaške kot varne in dostopne turistične destinacije. 

Murter Covid-19 Svet Nedeljski prizori z Murterja: Kot da koronavirusa sploh ni Hrvaška obala Svet Podatki o novih okužbah s Hrvaške veliko presenečenje

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.