Svet
1448 ogledov

Na Hvaru uvedli visoke kazni za turiste

Hvar Shutterstock
Na Hvaru so se odločili, da bodo sledili zgledu iz Dubrovnika in turistom, ki ne bodo upoštevali pravil, delili visoke kazni.

Kdor se bo na ulicah Hvara sprehajal v kopalkah, bo moral seči globoko v žep, če ga bodo ustavili redarji. Zagrožena kazen je namreč kar 600 evrov. To velja tudi za primere, ko bodo ženske imele oblečen zgornji del kopalk in za moške, ki bodo hodili naokoli zgoraj brez. Kazen? 500 evrov. 

Župan Hvara Rikardo Novak je izpolnil obljubo in napovedal vojno razgaljenim turistom. Na vhodu v mesto Hvar je po novem tako postavljena opozorilna tabla, na kateri so zapisane kazni, ki turiste čakajo v primeru posameznih kršitev. 

Poleg že omenjenih kazni zaradi golote, bodo uvedli tudi kazen za tiste, ki se bodo po mestu sprehajali s steklenicami v roki in pijani ležali na ulicah. Takšno početje bo prineslo kazen v višini 700 evrov. Na tabli so v angleščini zapisali: "Prihranite denar in uživajte v Hvaru." 

Novak se je pred kratkim v intervjuju za Slobodno Dalmacijo obregnil ob britanske turiste. "Bruhajo po mestu, urinirajo na vsakem vogalu, sprehajajo se brez majice, spijo na ulicah, tavajo naokoli in ne vedo sami zase," je dejal. "Vse ima svoje meje. Gostinci ne bi smeli sprejemati golih gostov in bi jim morali prenehati točiti alkohol, če vidijo, da so preveč popili."

Novak si želi, da Hvar ne bi bil zgolj destinacija za zabave željne obiskovalce. "Mladi turisti so dobrodošli, a se morajo znati obnašati tukaj. Na otoku ne želimo takega turizma za vsako ceno," je dejal. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 23
  • kapibara 19:56 11.julij 2017.

    S tvojo pomočjo nam pa bo ??!!Kljub IQ, mu pa nisi odgovorila !!

  • Vladimir Levačić 19:56 11.julij 2017.

    imako vso pravico biti pijani saj CRO ni muslimanska država

  • Hi5 19:56 11.julij 2017.

    Kaj pa rineš dol