Svet
7 ogledov

Na paradi ponosa tudi Kacin

Parada ponosa v Beogradu EPA
V Beogradu je že vse nared za nedeljsko parado ponosa. Tudi nasprotniki, ki svoj pohod pripravljajo dan prej. Da se ne bi ponovili lanski izgredi, bo skrbelo 5.000 policistov.

Ravno danes so organizatorji srbske parade ponosa potrdili, da bo letošnja trasa enaka lanski: na svoje pravice bodo opozorili pred vsemi pomembnimi državnimi institucijami.

Udeležence parade bo varovalo več kot 5.000 policistov. Toliko so jih angažirali tudi lani, vendar bodo letos organizatorji najeli tudi zasebno varovanje. Včeraj je notranji minister Ivica Dačić opozoril, da bodo vsako kršenje javnega reda in miru strogo sankcionirali.



Tadić naj odstopi

Svoj pohod pa je za dan prej napovedala skrajno desničarska skupina Dveri Srpske, naslovili ga bodo Za življenje brez ponižanja, promovirali pa naj bi tradicionalne družinske vrednote. V preteklih tednih so zbirali podpise pod peticijo, s katero so pozivali oblast k prepovedi parade ponosa. Ker do tega ni prišlo, bodo k odstopu pozvali srbskega predsednika Borisa Tadića, hkrati pa opozarjajo, da bi se lahko "ponovil scenarij iz severa Afrike", s čimer so namignili na vstaje v Egiptu, Tuniziji in Libiji, piše Balkan Insight.  

Parado so opisali kot "totalitarno ideologijo s promocijo homoseksualnosti, ki napada prave družinske vrednote".

Komentarjev 8
  • gec 14:59 02.oktober 2011.

    tud tvoja žena me kliče na pomoč,kaj te ni sram,da jo mora drugi pedenat?verjetno ima črva med nogami,pes ki toliko laja kot ti ne grize...

  • gec 17:24 01.oktober 2011.

    a tud ponavljat znaš?sploh nisi tok neumen kot se kažeš tu gor...

  • privat 16:40 01.oktober 2011.

    ne gec...tam ni tvoje mamice pa negrem...ha trofazni