Svet
17488 ogledov

Na pol golo vrgli iz bolnišnice

youtube
22 letno duševno bolno žensko ponoči vrgli iz bolnišnice samo v bolniški halji in nogavicah.

Iz Univerzitetne bolnišnice Maryland v Baltimoru so sporočili, da iskreno obžaluje torkov incident, ko so štirje varnostniki v mrzli noči na cesto vrgli žensko duševno bolno žensko, oblečeno samo v bolniško haljo in nogavice.

"Iz bolnišnice je odpuščena"

Varnostniki so žensko na vozičku odpeljali do izhoda, nato pa dobesedno odvrgli na cesto. Dogajanje je posnel mimoidoči Imamu Baraka. "Varnostnike sem večkrat vprašal, ali jo res nameravajo žensko pustiti na pol golo v mrazu. Odgovorili so mi, da jo je zdravnik odpustil iz bolnišnice."  Baraka, ki je sam zdravnik, ja nato klical policijo in prvo pomoč.  

Ni edini primer

Na posnetku je videti 22-letno bolnico, ki je popolnoma zmedena, komaj hodi in govori, iz čela pa ji teče kri. Ogledalo si ga je že čez dva milijona ljudi. 

Čeprav naj bi zakon iz leta 1996 to prakso odpravil pa zdaleč ne gre za edini primer. Washington Post je poročal o 100 milijonov dolarjev vredni tožbi moškega iz Virginije, ki so ga na podoben način lani v mrazu pustili pred bolnišnico v Fairfaxu.

Svojcev sploh niso poklicali

Oblečen le v bolniško haljo je naredil nekaj korakov proti cesti, nakar ga je zbil avtomobil in so ga morali sprejeti nazaj v bolnišnico, kjer je nekaj tednov preživel v komi. Tožbo je sprožila hčerka, ki je še vedno ogorčena nad bolnišnico, da je ni nihče poklical, da bi očeta varno spravila domov.

Z vozička na tla

Univerzitetna bolnišnica Howard v Washingtonu je lani odpustila dva policista in nadzornika, ker so iz bolnišnice vrgli bolnico, in to kar z vozička na tla pred avtobusno postajo. Primer bi prikrili, če ne bi bilo mimoidočih s pametnimi telefoni.

Decembra lani so v kalifornijskem Sacramentu iz bolnišnice s taksijem proti zavetišču za brezdomce odpustili pacienta, za katerega potem v zavetišču ni bilo prostora, v Las Vegasu pa je več bolnikov vložilo tožbo proti državni bolnišnici, ki je revne paciente na avtobusu poslala preko državne meje, naj se z njimi ukvarja nekdo drug.

Srhljiv sistem za tiste, ki nimajo denarja

Ameriški zdravstveni sistem je za tiste, ki nimajo denarja ali dobrega zavarovanja, tudi po reformi predsednika Baracka Obame še vedno srhljiv, nekatere bolnišnice pa se obnašajo kot podjetja z Wall Streeta ali mafijske združbe, ki jih zanima le zaslužek. Leta 1986 je bil sprejet zakon, ki bolnišnicam nalaga, da paciente odpustijo le v varno okolje in večina to spoštuje.

 

Komentarjev 9
  • alen04 08:46 16.januar 2018.

    Vsak, ki je malo probal svet v smislu, delal zunaj Evrope (ZDA, KANADA), bo jasno povedal, da imamo mi (Evropa) Ameriko in morda celo dve doma, ni nam treba nikamor hoditi. Ko vidite to revščino dobesedno na vsakem koraku. Sociale ...prikaži več ni oz. je skoraj ne poznajo. Tam se jasno vidi koliko je človek vreden. Te države so fajn res fajn za kake raziskovalce oz. tovrstne ljudi. Better life je vsekakor v EU v primerjavi s tistim svetom, kjer je edino in samo kapital kaj vreden!

  • ode 06:51 16.januar 2018.

    In kje je ta polovica golote? Videti je, da je tričetrt oblečena in ker ima nogavice, tudi polobuta.

  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 12:09 14.januar 2018.

    Izgleda da tole prihaja tudi v Slovenijo. Od osamosvojitve dalje se ves čas potiho izvaja Amerikanizacija.