Svet
8961 ogledov

Na srbskega predsednika pripravljajo atentat

Aleksandar Vučić Borut Pahor srečanje Epa
"Povsem jasno je, da se pripravlja atentat na Vučića, in to na določen datum v februarju," je povedala premierka.

Srbska premierka Ana Brnabić je zvečer za srbsko televizijo Prva potrdila, da je tamkajšnja policija dobila informacije o tem, da skupina, ki se ukvarja z organiziranim kriminalom, načrtuje atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Kot je dejala, gre za najresnejše grožnje doslej. Zatrdila je, da bodo Vučića zaščitili, poroča Tanjug.

Po besedah Brnabićeve, ki so jih povzeli na srbski tiskovni agenciji Tanjug, naj bi atentat pripravljala skupina, ki bi jo lahko vodil Radoje Zvicer iz zloglasnega kavaškega klana, ki naj bi se ukvarjal s prodajo drog in tudi naročenimi umori. "Informacijo smo dobili od Europola minuli petek, preko ene od držav EU. Povsem jasno je, da se pripravlja atentat na Vučića, in to na določen datum v februarju. Od dobljene informacije naše pristojne službe delajo vse, da bi našli vpletene," je dejala premierka.

Najresnejša grožnja doslej

Dodala je tudi, da ne gre za prvo grožnjo, ki so jo zasledili. A če so doslej uspeli preprečevati, da bi se morda uresničile, gre tokrat za "najresnejšo grožnjo, kar so jo kdaj videli".

Podrobnosti ni razkrila, je pa dodala, da so poostrili Vučićevo varovanje, pri čemer pa je izrazila pričakovanje, da predsednik verjetno ne bo želel spremeniti svojega načina dela.

Vučić je zvečer na Instagramu po poročanju Tanjuga kot odziv na informacije o načrtih za njegov atentat zapisal: "Ni umika. Premagali jih bomo. Skupaj."

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 9
 • Ender3 13:23 22.januar 2022.

  Medijski spin po vzoru naših političnih kriminalcev. Ko, če si v škripcih sceniraš atentat in izpostaviš ogroženost. Za Vučića velja, da je pod javnim pritiskom, preklicali so dogovar z Rio Tinto, energetski sistem se jim seseda, Kosovo je na mrtvi ...prikaži več točki, afera Telekom se širi, tuji delavci brez zaščite, kriza s korono...Vse maje tudi glasna opozicija, ki ga preganja. Če bi bila grožnja realna, tega ne bi tako, dramatično sporočali javnosti.. https://youtu.be/IU9xxl_hnJE

 • jakec1575 10:34 22.januar 2022.

  Poglejte zgodovino izjav vucica. Vsakic ko mu padejo rajtingi zacne igrat zrtev, kot nas kalimero. Poglejte samo njegov pinkpong s hrvasko diplomacijo. Zrtev, pa napadalec, pa zrtev. Upam si trditi, da vucic s svojo medijsko igro ves cas nateguje srbski ...prikaži več narod, ki ga voli. Mali milosevic

 • Avatar Sreten Lukić
  lluckyss 09:26 22.januar 2022.

  Tistega, ki ga hočeš ubiti ne opozarjaš na to z grožnjami...

Sorodne novice