Svet
26591 ogledov

Na stotine mrtvih otrok zaradi delte

Indonezija
1/4
Epa
Otroci v Indoneziji umirajo zaradi covida-19, mnogi med njimi mlajši od pet let.

Zdravniki iz Indonezije opozarjajo, da je v zadnjih tednih zaradi koronavirusa umrlo na stotine otrok, med katermi je veliko mlajših od pet let, piše New York Times.

Otroci v Indoneziji po njihovih podatkih predstavljajo 12,5 odstotka vseh potrjenih okužb, v zadnjem mesecu pa je zaradi covida umrlo več kot sto otrok na teden. Vse več smrti otrok sovpada z naraščanjem različice delta, ki je zajela Jugovzhodno Azijo, kjer je stopnja cepljenja nizka in kjer se soočajo z rekordnimi izbruhi bolezni. Ne le v Indoneziji, tudi na Tajskem, v Maleziji, Mjanmaru in Vietnamu.

Covid-19 Slovenija Kot kaže se je četrti val začel: Včeraj spet velik skok novih okužb Covid-19 Slovenija Zaskrbljujoče: Različica delta preplavila Slovenijo, v teh delih države najhuje

Zavračali bolnike

Tudi sicer je Indonezija v juliju zabeležila rekordno število umrlih, ki naj bi bilo posledica prenatrpanosti bolnišnic, kjer so bili primorani v zavračanje bolnikov.

Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije, so v Indoneziji potrdili že 3.194.733 primerov okužbe, umrlo pa je 84.766 oseb s covidom. Včeraj je bilo v Indoneziji več kot 560.000 aktivnih primerov, kar je sicer manj kot 24. julija, ko jih je bilo več kot 574.000. Vsi namreč upajo, da je konec naraščanja števila okužb, ki se je začelo drastično višati v prvi polovici junija, ko je bilo aktivnih primerov manj kot 100.000.

Indonezija | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 42
  • rd2dmk2 18:43 14.avgust 2021.

    ste pozabil še neki povedat.. pri katerem letu tam otroci začnejo hodit na šiht.. in to ne v klimatizirano pisarno . preberte si tole, pa si zamislite na tem. ko delaš do 12 ur na polju si pa res odporen, ...prikaži več ki si skor še lačen vsak dan. https://www.ilo.org/public/libdoc/ilo/2001/409019.pdf.

  • ana19 17:53 28.julij 2021.

    No , s čim nas boste se štrašili??, Vse za ustrahovanje naroda in prisilo v cepljenje. Zanima me, ali vsaj novinarji lahko postanete objektivni in resnični, ali pa boste še naprej strašili, zavajali, lagali, skratka sirili strah in depresijo med ...prikaži več ljudi. Zanima me ali ste se res vsi že cepili,???Napisanih in povedanih je že toliko laži, da bi bilo sedaj pa že počasi čas, da bi nehali , po moje ste nekateri že dovolj nagrajeni, da lahko recete ne bom več širil nesresnic in strašil ljudi.🤮

  • timja 23:21 27.julij 2021.

    morda pa v indoneziji štejejo otroke do 75.leta