Svet
7935 ogledov

Na ukaz ministra policisti prekinili veliko tehno zabavo

policija Modena techno
1/5
Epa
Na prizorišče zabave je vdrlo približno 300 policistov.

Italijanska policija je danes prekinila nezakonito rave zabavo v zapuščeni tovarni v mestu Modena na severu države. Zabava ob noči čarovnic z do 3500 ljubitelji tehna je potekala od sobote, končala naj bi se v torek, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Nezakonita rave zabava je že konec tedna povzročala nezadovoljstvo nove desne vlade v Rimu. Notranji minister Matteo Piantedosi je zato tudi ukazal posredovanje policije.

Na prizorišče zabave je v jutranjih urah vdrlo približno 300 policistov. Kmalu za tem pa so na spletu zaokrožili posnetki, na katerih so ljudje iz stavbe odnašali tehnično opremo in odstranjevali šotore.

Nekateri pa so se zabarikadirali v notranjosti stavbe, saj so želeli nadaljevati zabavo. Do nasilja sicer ni prišlo, je pa policija odvzela osebne podatke več sto udeležencev zabave.

V Italiji se velike nezakonite rave zabave vedno znova znajdejo na prvih straneh časopisov. Nova vlada premierke Giorgie Meloni si želi te zabave omejiti in namerava o tem tudi razpravljati.

Komentarjev 4
  • Boschtjan Zupanchich 02:52 01.november 2022.

    Še dobro, da so vsaj malo zaustavili napadanje zlih duhov, ki napadajo z obsedenostjo takšne naivne pokvarjene ljudi ki so samo željni zabave.