Svet
9282 ogledov

Na ulici v Nemčiji srečala svojega mučitelja iz IS

zloraba, dekle Shutterstock
Dekle trdi, da jo je na ulici zaustavil moški, ki jo je zadrževal kot spolno sužnjo.

Primer dekleta iz Iraka, Ashwak Haji Hamid, ki trdi, da je v mestu Schwabish Gmund pri nemškem Stuttgardu prepoznala svojega posiljevalca in mučitelja, pripadnika IS. Primer je nemško obveščevalno službo dvignil na noge. 19-letno dekle je prebegnilo iz Iraka; azil je dobila v Nemčiji.

Trdi, da je na poti domov na ulici srečala moškega, ki jo je proti njeni volji zadrževal, jo mučil in posiljeval. "To je Abu Humam. Ista grozljiva brada in grdi obraz."

Moški naj bi bil po njeni izpovedi, ki jo povzemajo nemški mediji, paznik Islamske države, ki je prebegnil v Evropo, Ashwak pa je pripadnica Jezidov, manjšine, ki jo IS obravnava kot "nevernike". Skupaj še z nekaj dekleti je bila ugrabljena v iraškem mestu Mosul. Dekleta so si pripadniki IS podajali med seboj in jih prodajali kot spolne sužnje. 19-letnica trdi, da jo je omenjeni Abu Humam kupil na tržnici sužnjev.

"Ko sem ga videla, sem pomislila, saj to ne more biti res," je povedala in dodala, da jo je vprašal, če je to ona, Ashwak. Rekla je, da ne, nakar ji je odgovoril, da je prepričan v to, prepričan, da ga pozna in da on pozna njo. Dodal naj bi tudi, da natanko ve, koliko časa je že v Nemčiji, da živi skupaj z bratom in mamo ter navedel tudi njen naslov.

Dekle dodaja, da ne gre za osamljen primer, pač pa da so številna druga dekleta na evropskih tleh videla svoje mučitelje.

Begunci v Idomeni Hrvaška Svet Moški sem, ne jočem, a srce imam zlomljeno

Policija v preiskavo

Primer 19-letnice je na noge dvignil ne le nemške obveščevalne službe, pač pa tudi ostale v državah Evropske unije. Čeprav ob prvih prijavah nemška policija naj ne bi reagirala, je to storila na podlagi kar desetih prijav deklet, ki so trdila isto. Frauke Köhler iz nemškega tožilstva je povedala, da je policija storila vse, da bi našla Abu Humama, a neuspešno. Moški je v Evropo, domnevajo, gotovo prišel z lažnimi dokumenti.

Medtem, ko še vedno veliko število migrantov preko Bosne in Hercegovine želi na evropska tla, je sirsko ministrstvo za begunce in razseljence objavilo, da se več kot dva milijona Sircev iz devetih držav sveta želi vrniti v matično državo, potem ko je večina območja osvobojena terorja Islamske države.

Begunci v Avstriji Avstrija Svet "Naj gre, ker ni dovolj gej" Pretepeni migrant Begunec Svet Pretepli naj bi ga hrvaški policisti

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • alen04 09:56 21.avgust 2018.

    Tako golazen pred zid in streljaj.

  • Skipi 22:41 20.avgust 2018.

    Policija ni storila ničesar čeprav ga je dekle prijavilo. Ne vem kaj se sploh čudijo, v tistem velikem navalu migrantov je bilo veliko tvitov ki so prikazovali pripadnike ISIS-a v nemških mestih, še tako pogumni so bili da so se ...prikaži več slikali in to objavili na tvitih. Ampak teti Merkel to očitno takrat ni bilo pomembno. Ocene so da je takih ljudi približno 45 tisoč v EU tako da bo verjetno še katera svojega rablja srečala v prihodnosti.