Svet
37 ogledov

Na videu IS prepoznal 13-letnega sina

IS - otroci Youtube
Pred dnevi je Islamska država na spletu razširila nov posnetek, na katerem nad klečočimi obsojenci stojijo mladoletni dečki. Enega izmed njih je kot svojega sina prepoznal britanski moški.

Že po pojavi novega posnetka so se britanski mediji razpisali, da bi eden izmed dečkov utegnil biti njihov državljan. Oglasil se jim je moški, ki dejansko trdi, da je oče enega izmed dečkov. Mediji iz varnostnih razlogov varujejo njegovo zasebnost, podatkov o njem ne izdajo.

Moški naj bi dečka dobil z eno izmed najbolj iskanih ženskih teroristk Sally Jones leta 2004; kmalu po sinovem rojstvu se je par razšel, ženska je zatem prevzela islamsko vero. Leta 2013 se je poročila s pripadnikom Islamske države in z njim odšla v Sirijo. Kot pišejo britanski portali, naj bi bil njen mož ubit v spopadih lansko leto.

"Oprala mu je možgane"

Oče 13-letnega dečka, ki naj bi bil na posnetku IS, je zgrožen. Povedal je, da je fant nazadnje, ko ga je videl, izgledal povsem normalno, a da mu jo očitno mama "oprala možgane". Na posnetku so objavljeni dečki v starosti od 10 do 13 let, med njimi je edini belec fant, ki se predstavlja kot Abu Abdulah al Britani.

Sally Jones danes živi pod imenom Sakinah Husein in rekrutira ženske, ki se želijo boriti skupaj z džihadisti. Pred časom je preko Twitterja objavila grožnje s terorističnimi napadi v Londonu.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 4