Svet
5962 ogledov

Nadaljevanje zgodbe o moškem, ki je na Ryanairovem letalu nadlegoval žensko

Britanska policija je na domu obiskala 70-letnega Davida Mesherja, ki je temnopolto sopotnico Delsie Gayle na letalu ozmerjal s "črno grdo nesnago".

Spomnimo, video posnetek prepira med Mesherjem in Gaylovo, v katerem Britanec dlje časa grobo zmerja žensko, se je v začetku tedna kot požar razširil po spletu.

Britanska policija je primer vzela pod drobnogled, češ, da je šlo za rasistični napad.

Njihovi predstavniki so sporočili, da so informacije predali španskim oblastem, saj je posnetek nastal na letalu v Barceloni, tik preden je vzletelo proti Londonu.

"Grda nora krava!" Svet Na letalu Ryanaira: Vrzite to "grdo črno nesnago" z letala!

Dva policista sta 70-letnega Mesherja obiskala v njegovem oskrbovanem stanovanju v Birminghamu. Pridržali ga niso, po nekaj manj kot eni uri zaslišanja sta njegovo stanovanje zapustili.

Policisti so povedali, da so prejeli prijavo rasističnega napada na drugo osebo in so morali dogodek preveriti po uradni dolžnosti. Obiskali so tako Mesherja kot gospo, ki jo je ozmerjal.

Španska policija primera za zdaj še ne preiskuje, mednarodni protokol namreč določa, da mora dogodek najprej preveriti policija na ciljni lokaciji letala.

A v mestnem svetu Barcelone so že poudarili, da bodo primer predali španskemu tožilstvu. "Barcelona je tolerantno mesto, kjer ne maramo rasizma," je ob tem tvitnil namestnik župana Barcelone Jaume Asens.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • micheal64 21:08 25.oktober 2018.

    Pozdravljeni, z veseljem vam sporočam, da je resnično posojilno podjetje, s katerim lahko dobite hitro posojilo, vsem zaupnim strankam nudimo vse vrste posojil z obrestno mero 3%, se obrnite na nas, če potrebujete posojilo. Pošljite nam sporočilo Michealbensonloanagency@gmail.com Obrazec za ...prikaži več posojilo in ga vrnite. Polno ime ................. Država .................. Zahtevani znesek ...................... Trajanje ..........................