Svet
25 ogledov

Nadomestna mati spremenila zgodbo

Gammy in nadomestna mama EPA
Zapletom v zgodbi o malem dečku Gammyju, ki naj bi ga avstralski par zavrgel, njegovo sestro dvojčico pa vzel, ni videti konca.

Nadomestna mati Pattharamon Chanbua je v nedeljskem intervjuju za Associated Press malce spremenila svojo plat zgodbe. "Nisem jima dovolila vzeti Gammyja - to je resnica - ker bi ga vzela in dala v zavod," je v intervjuju povedala Pattharamon. Sprva je zatrjevala, da par ni želel vzeti dečka, ker ima Downov sindrom. 

Pred kamere sta stopila tudi Avstralca in pojasnila svojo plat medalje. David Farnell je zanikal trditve nadomestne matere, da sta od nje zahtevala splav, potem ko so testi pokazali, da ima deček Downov sindrom. Po njegovih besedah sta bila z ženo jezna na agencijo, ki je uredila posvojitev, saj niso v zgodnji nosečnosti izvedli ustreznih testov. Če bi bili ti takrat izvedeni, bi se ob takšnih rezultatih verjetno odločila za splav. 

Ko so jima sporočili novico o Gammyjevemu stanju, naj bi Pattharamon ponudila, da bo ona vzela Gammyje. "Mislila sva si, da bi mogoče tako šlo," je dejal. Po rojstvu pa sta z ženo želela obdržati oba. Takrat naj bi nadomestna mati zagrozila, da bo vzela še deklico Pipah. 

Farnell pa se je moral v intervjuju zagovarjati tudi zaradi svoje preteklosti. V devetdesetih je bil namreč obsojen zaradi spolnih prestopkov zoper mladoletne osebe. V intervjuju je zatrdil, da Pipah ni v nevarnosti. "Vse na svetu bom naredil, da bom zaščitil mojo malo punčko. Nobenega nagiba nimam, da bi počel te stvari. Sploh ne razmišljam o tem. To je čista resnica. Ne morem tega spet storiti." Pristojni organi so povedali, da so stopili v stik s parom, a da so trenutno brez večjih skrbi. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.