Svet
13496 ogledov

Besna babica zapuščene dojenčice: "Naj gresta v zapor!"

zapuščena deklica Zagrebačka policija
Babica deklice, ki jo je mama pustila pred župniščem, meni, da morata starša odgovarjati za svoja dejanja.

"Ko sem slišala, kaj je naredila, sem jo hotela zadaviti," je razburjena babica sedemmesečne deklice, ki jo je mama pred tednom dni zapustila, povedala za 24sata.hr. 

Babica, mati dekličinega očeta, je dejal, da morata starša odgovarjati za to, kar sta storila. Hudo ji je le, ker so socialni delavci odpeljali tudi vnuka, triletnega dečka. "Rekli so, da otrok ne more biti z nama, ker nima svoje sobe. Poleg tega mož prejema skromno pokojnino, z nama pa živi še najstarejši sin, ki je invalid," je povedala babica. Dečka je brez odpora šel s socialnimi delavci, ki so ga namestili v dom, kjer je tudi njegova sestrica. 

zapuščena deklica Zapustila dojenčka Svet Starša dojenčice imata še enega otroka. Kaj bo z njim?

"Večkrat je odtavala za nekaj dni"

Babica je povedala, da jim je prejšnji četrtek snaha dejala, da gre k zobozdravniku. Ko se ni vrnila, so bili prepričani, da je s hčerko šla k sestri. "Ni bil to prvič, da je nekam šla sama ali z otrokom in da se več dni ni vrnila. Včasih je tudi ponoči, ko so otroci spali, odšla. To se je dogajalo, ko je sin delal na terenu. Ona ni nikjer delala. Dobivala je socialno pomoč, dokler je bila upravičena, pa tudi porodniško nadomestilo," je pojasnila.

Snahinih sorodnikov ne poznajo, vedo pa povedati, da sta bili s sestro prepuščeni sami sebi med odraščanjem. Priznala je tudi, da ima sin težave z alkoholom in da so ga večkrat neuspešno prosili, naj gre na zdravljenje. 

"Tudi jaz imam sina na vozičku, pa mi na kraj pameti ne pade, da ga odpeljem do cerkve in tam pustim, da bi drugi skrbeli zanj," se je za konec pridušala in povedala, da bosta z možem poskušala storiti vse, da bi za vnuka lahko poskrbela. 

zapuščena deklica Zapuščena Svet Teden dni so iskali mamo zapuščene deklice
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.