Svet
2700 ogledov

Najmlajša osumljenka za umor

zapor rešetke Nino Verdnik
Najstnica, ki je domnevno vpletena v umor 3-letnega fantka v Puli, je še vedno v preiskovalnem priporu ne glede na svoja rosna leta.

Hrvaško je konec maja pretresal umor 3-letnega fantka, ki ga je njegova 32-letna mama Chiara P. umorila s pomočjo 14-letnice. Dečka sta zadušili, njegovo truplo pa pustili v morju. Mama je prijavila izginotje dečka, preiskovalci pa so še istega dne ugotovili, da je v resnici prišlo do umora.

Chiara Pašić | Avtor: Pixsell Pixsell

Preiskava je pokazala, da je v umoru sodelovala tudi 14-letnica; ne glede na njeno mladoletnost je preiskovalni sodnik odredil pripor zanjo, ki je bil do današnjega dne podaljšan že trikrat. Nameščena je v puljskem zaporu, v katerem ne obstaja ločeni oddelek za mladoletnike. V skladu s hrvaškimi zakoni se pripor mladoletniku lahko izreče le v izjemnih primerih, kot skrajna posledica glede na težo kaznivega dejanja.

Chiara Pašić napake na pristojnem centru Slovenija Babica umorjenega triletnega dečka: Kje so bili pristojni?

Glede na to, da se otroku, mlajšemu od 16 let, ne more dosoditi kazen zapora, je zagovornik 14-letnega dekleta na Ustavno sodišče naslovil prošnjo za njeno izpustitev iz preiskovalnega zapora, ki pa jo je sodišče že zavrnilo, poročajo hrvaški mediji.

Sledili so utemeljitvi pristojnega puljskega sodišča, in sicer, da je pripor dekletu odrejen zaradi teže njenega dejanja, in sicer sodelovanja pri odvzemu življenja otroku. Poleg tega je sodišče navedlo, da če bi deklico izpustili, bi bila ta spet nameščena v prevzgojnem domu, v katerem je bila nastanjena tudi v času umora. Poleg tega je iz te ustanove nenehno bežala.

14-letnica prihaja iz disfunkcionalne družine, že v zgodnjem otroštvu je bila psihično, fizično in spolno zlorabljana, od šestega leta naprej je nastanjena v različnih vzgojnih ustanovah.

Zloraba Žalostno Svet Oče ubil sina zaradi nove partnerke

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.