Svet
6179 ogledov

Najstnika bodo doma čakali zaman

Avstrija, sneg Epa
Število žrtev v s snegom zatrpani Avstriji narašča.

Več kot 40 mest širom Avstrije so pristojni označili kot kritična mesta, v štirih pokrajinah je razglašena najvišja stopnja nevarnosti zaradi snežnih plazov. Na terenu je okrog 1200 vojakov, ki prizadetim skušajo pomagati, kolikor se da.

Pri delu jih močno otežuje vreme, še vedno močno sneži. Po napovedih vremenoslovcev naj bi jutri snežilo na Predarlskem, na severu Tirolske, Solnograškem, na severozahodu Štajerske ter Alpah v deželah Zgornja in Spodnja Avstrija. Zapadlo naj bi do pol metra novega snega, do ponedeljka pa na nekaterih območjih celo do tri metre.

Avstrija, sneg | Avtor: Epa Epa

Sneg, zima, Avstrija Strah Svet Preti katastrofa. Bodo strehe zdržale?

Osma žrtev

Včeraj popoldne so zabeležili osmo žrtev vremenskih razmer, s katerimi se soočajo; snežni plaz je pod seboj pokopal 16-letnega mladeniča iz mesta St. Anton am Arlberg.

Pred tem so reševalci uspešno izpod plazu rešili tri mlade deskarje na snegu, dekle in dva fanta. Nihče izmed njih ni huje poškodovan. Še vedno medtem pogrešajo več ljudi, natančna številka ni znana. Reševalci jih iščejo.

Avstrija, sneg | Avtor: Epa Epa

Zaprta smučišča

Zaradi velike nevarnosti plazov so med drugim zaprta smučišča Hochkar, Lackenhof na gori Ötscher, ter smučišča na gori Gemeindealpe, je poročala STA. Prav tako je zaprto smučišče Maiszinken - Lunz am See. Poleg nevarnosti plazov na nekaterih smučiščih in cestah, ki vodijo do njih, težave povzročajo podrta drevesa. Priljubljena smučarska središča Obertauren, Lech, Zürs in Hallstatt so prav tako še vedno nedostopna.

Sneg še vedno povzroča težava tudi prebivalcem nemške zvezne dežele Bavarska. V Švici so se medtem razmere umirile. Kljub temu za osrednjo in vzhodno Švico še vedno velja druga najvišja stopnja nevarnosti pred snežnimi plazovi, je še poročala STA.

Avstrija, sneg | Avtor: Epa Epa

Močno sneženje v Avstriji Arso Slovenija To je razlog, da okrog nas sneži, v Sloveniji pa ne

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.