Svet
6570 ogledov

Največji zaseg mamil, aretirana dva Slovenca

marihuana PU Ljubljana
Policija na Malti je zasegla doslej največjo količino mamil v tej otoški državi. Med prijetimi sta tudi dva slovenska državljana.

Malteški policisti so zasegli 550 kilogramov marihuane, vrednih več milijonov evrov. V četrtek zvečer so zasegli tudi 100.000 evrov gotovine, kar po ocenah policije kaže na to, da je šlo za operacijo pranja denarja, je poročal Times of Malta.

Ob dveh Slovencih je policija prijela še dva Italijana, stara 60 in 42 let, ter 35-letnega Maltežana. Za Maltežana in Italijana je sodišče v soboto že odredilo pripor, čeprav so se vsi trije izrekli za nedolžne glede obtožbe o trgovini z mamili. Slovenca še nista stopila pred sodnika.

zaseg droge S tem bi zaslužil vsaj 100.000 evrov Slovenija V vozilu skrival 52 zavojev marihuane

Trojico so obtožili zaradi trgovine z mamili in posedovanja mamil, Italijana pa še za pranje denarja, je poročal časnik The Malta Independent.

Marihuana in denar so bili skriti v dveh tovornjakih z italijanskimi registrskimi tablicami in v avtomobilu z malteškimi tablicami, ki so bili parkirani na zasebnem parkirišču in v garaži. Po več dneh spremljanja je policija mamila našla skrita pod dnom v tovornjakih, sta na novinarski konferenci v soboto povedala namestnik načelnika policije Denis Theuma in policijski inšpektor Kevin Pulis.

Marihuana Svet Švica z novim planom legalizacije marihuane

*Fotografija je simbolična

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Franjo Erman 22:56 16.oktober 2017.

    tile slo biznismeni pa čedalje pogosteje padajo. slaba karma??

Sorodne novice