Svet
45392 ogledov

Znano družinsko ozadje napadalca na Dunaju

epa
Število žrtev se je povzpelo na štiri.

Po poročanju avstrijskega časopisa Falter so znane prve podrobnosti glede napadalca, ki je izvedel sinočnji teroristični napad na Dunaju, v katerem so bile ubite štiri osebe. Ranjenih je več ljudi. 17 jih je v bolnišnični oskrbi, sedem pa jih je v kritičnem stanju.

Gre za 20 letnega Kurtina S., ki se je rodil in odraščal na Dunaju in ima albanske korenine. Njegovi starši prihajajo iz severne Makedonije in glede islamizma niso vbili opazni, poroča Falter. 

 | Avtor: epa epa

Je bilo napadalcev več?

Notranji minister Karl Nehammer je davi potrdil, da je policija napadalca ubila. 20-letnik je bil oborožen z avtomatsko puško, nosil je imitacijo eksplozivnega pasu, kar naj bi kazalo na to, da je želel ustvariti paniko.
Kot je povedal minister, je storilec simpatizer džihadistične Islamske države. Policija je že ponoči vdrla v njegovo stanovanje in ga preiskala. Oblasti sicer še vedno ne morejo izključiti možnosti, da je v napadu sodelovalo več napadalcev in vztrajajo pri pozivu ljudem, naj ostajajo doma in se izogibajo zlasti središču mesta.

Dunaj Avstrija teroristični napad | Avtor: Epa Epa

Umrla še ena ženska

Sprva so poročali o treh smrtnih žrtvah, avstrijski notranji minister Karl Nehammer je potrdil, da je zaradi posledic terorističnega napada umrla ženska, ki je stara med 40 in 50 let. Število ubitih civilistov se je tako povzpelo na štiri, umrla sta dva moška in dve ženski.  

 

 

Komentarjev 57
  • Žurnalček 19:27 04.november 2020.

    Kdo in zakaj laže ?? Želijo pod preprogo skriti , da je šlo za večjo ter. akcijo , kot je bil napad na OPEC , tam leta 80! Jaz sem na lastne oči na videu , ki je bil objavljen ...prikaži več na Espreso Srbija ob 3 , takoj po napadu , 4-štiri -napadalce , ki so se predali na način , da so slekli bele kombinezone i dvignili roke . Eden od teh v belem je najprej ustrelil moškega , potem pa se je vrnil in ga s pištolo pokončal na mrtvo ! Ta ista četvorka , je tudi pred predajo streljala na dva policista ,nadal.

  • MihaPu 23:42 03.november 2020.

    Zakaj mediji ne poročajo o več teroristih in pravijo, da je bil samo eden, ko pa se ve, da so bili najmanj trije džihiji islamski retardi teroristi. Zakaj Avstrija pomanjšuje in zaničuje izjave očividec, ki je bil na kraju dogodka, ...prikaži več pravi, da je videl 3 ! Avstrijci mirijo in pravijo 1. Resnica pa je 3+ teroristi.

  • srecko2 15:59 03.november 2020.

    šiptarske ko0renine tako kot janšin foter ne oni mali tat in vlomilec,,, ta je bil zaprt v času ko so janeza naredili in v grosuplju se ve kdo je širil noge njegovi mami.. tak da ne emigranti izbeglice ampak kar ...prikaži več avstrijec in makedonc po državljanstvu... res pa da napumpan ideologije...