Svet
656 ogledov

Napada japonskih sršenov niso mogli ustaviti niti gasilci

Japonski veliki sršen Profimedia
Predstavnik tamkajšnje gozdarske službe je ob tem opozoril, da japonski sršeni pogosto napadejo ljudi, kadar so ogrožena njihova gnezda ...

Starejšo Japonko je pred dnevi napadel roj sršenov. Skoraj polno uro trajajoče muke niso mogli preprečiti niti gasilci, saj je bilo sršenov enostavno preveč, prav tako niso imeli primerne zaščitne opreme. Ko je že utrpela 150 pikov, so jo vendarle uspeli prepeljati v bolnišnico, kjer pa je naslednji dan umrla.

Niso pomagali niti gasilci

Roj sršenov je 87-letno Japonko Chieko Kikuchi napadel, ko se je skupaj s spremljevalcem vračala iz centra za oskrbo. Spremljevalec je poklical gasilce, a ti ženski niso mogli pomagati, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Sršeni so napadli desetletnike. nevarnejši? Slovenija Azijski sršeni v Sloveniji

Japonkine muke so trajale kar 50 minut, nakar so jo prepeljali v bolnišnico, kjer pa je naslednji dan podlegla poškodbam. Eden od gasilcev je ob tem priznal, da je bila to zanje nenavadna intervencija.

Predstavnik gozdarske službe je ob tem opozoril, da sršeni pogosto napadejo ljudi, kadar so ogrožena njihova gnezda. Da bi to preprečili, se je gnezdom najbolje izogibati, sicer pa je potrebno nositi primerna oblačila in imeti pri sebi zaščitno pršilo.

Do tragične smrti Japonke je sicer prišlo že sredi septembra, a so mediji o tem poročali šele danes. Po podatkih japonske javne radiotelevizije NHK na Japonskem zaradi sršenjih pikov vsako leto umre okoli 20 ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice