Svet
28 ogledov

Napadalec v Sarajevu ubil dva vojaka in se razstrelil

Napad v Sarajevu
1/3
EPA
Napadalec je v sredo zvečer v vojašnici v predmestju Sarajeva ustrelil in ubil dva pripadnika vojske BiH, še enega pa ranil, je sporočilo obrambno ministrstvo BiH.

Napadalec je streljal tudi na mestni avtobus, razbito steklo naj bi lažje poškodovalo voznika avtobusa in še enega potnika, nato pa zbežal v domačo, večetažno hišo, ki jo je policija obkolila. Napadalec naj bi nekaj minut pred polnočjo storil samomor, neuradno naj bi se razstrelil. Na policiji pravijo, da v eksploziji ni bil ranjen nihče drug.

Prvi mož državne preiskovalne in varnostne agencije (Sipa) Perica Stanić je v sredo zvečer povedal, da okoliščine dogodka še ugotavljajo, zaenkrat pa ga še ne morejo obravnavati kot teroristično dejanje, poroča časnik Dnevni Avaz na svojih spletnih straneh.

Kot navaja časnik, naj bi do incidenta prišlo v neki stavnici, napadalec, po poročanju medijev iz BiH gre za Enesa Omeragića, je streljal z avtomatskim orožjem. Omeragić je znan lokalni skupnosti, kjer naj bi ga poznali kot narkomana, še poroča Dnevni Avaz.

Je res kričal, da je Alah velik? 

Nekateri mediji navajajo, da naj bi Omeragič pred napadom kričal Alahu akber (Alah je velik). Bosanski Večernji list tako najava televizijo N1, Nezavisne novine pa FTV, Avaz pa o tem ne poroča. 

Nekaj pred pol osmo zjutraj so iz ministrstva notranje zadeve kantona Sarajevo sporočili, da je ogled hiše, kjer je osumljeni storil samomor, zaključen. 

Streljanje na uniformo je napad na državo

Predsedujoči svetu ministrov Bosne in Hercegovine Denis Zvizdić je po nočni seji dejal, da je streljanje na vojaka v uniformi napad na državo. 

"Vse kar lahko rečem je, da je streljanje na pripadnike vojske streljanje na državo. Tega ne sme nihče, tega ne bomo nikomur dovolili in to bomo sankcionirali," je dejal in dodal, da bodo varnostne ukrepe dvignili na najvišji nivo. 

Čaka sicer na poročilo tožilstva, iz katerega bo jasen motiv za dejanje. Prejel naj bi ga danes. 

Komentarjev 5
  • STF 10:41 19.november 2015.

    Meje pa se kar ODPRTE!!! NOROST!!!!!!

  • ojla 10:10 19.november 2015.

    Je bil ta napadalec "samomorilec"muslimanske vere? Živijo v civiliziranem svetu in imajo čisto um zamračen. Ubijat z vzkliki alah je večni je zastrašojoče in z mislijo, da so naredili dobro delo,da jih čaka raj na drugem svetu je zmotno.

  • Avatar čavez
    čavez 10:02 19.november 2015.

    Pošten Bošnjak ? v svojih 60 letih ga še nisem spoznal.