Svet
11 ogledov

Napadi morda maščevanje policiji

mumbaj, eksplozija 3
1/4
Reuters
V eksplozijah umrlo manj ljudi, kot so mislili. Triindvajset jih je v kritičnem stanju. Odgovornosti ni prevzel še nihče.

V treh eksplozijah v finančni prestolnici Mumbaj je umrlo 18 ljudi in ne 21, poročajo indijske oblasti, se pa lahko številka spet spremeni. Od 131 sprejetih v bolnišnico jih je 23 v kritičnem stanju.

Odgovorne še iščejo

Prezgodaj je govoriti o krivcih oziroma določenih skupinah, ki so napad organizirale, "nimamo nobenih podatkov, da bi napade pripravili skrajneži," je povedal notranji minister Palaniappan Chidambaram. "Morda gre za zelo majhno skupino, katere člani med sabo niso imeli stikov." Chidambaram je izrazil domnevo, da so koorinirani napadi lahko pripravljeni kot maščevanje policiji, ki je v zadnjem času aretirala nekaj skrajnežev, vključno s člani indijskih mučenikov, ki naj bi jih podpirale skupine iz Pakistana. Varnostni analitiki pravijo, da vzroci napadov kažejo prav na to skupino.

Druge skupine, ki bi lahko pripravile napade, so borci za neodvisnost Kašmirja, maoistični uporniki ali lokalna mafija.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.