Svet
7219 ogledov

Napadi pijanih turistov

Zadar Shutterstock
Urinirajo na ulicah, divjajo v lokalih, ne plačujejo računov, vulgarni so do žensk, nasilni do moških.

V Zadru zadnje dni počitnikuje skupina vojakov britanskih zračnih sil, ki so prišli na dopust po zadnjem urjenju v okviru Nata. V okviru svojih počitnic na Hrvaškem so očitno tako zelo vznemirili domačine in ostale turiste, da so ti zoper njih vložili več pritožb in prijav, piše Slobodna Dalmacija. Pet Britancev je sodnik za prekrške v Zadru zaradi neprimernega obnašanja kaznoval z denarno kaznijo.

Do enega izmed dogodkov je prišlo ob koncu tedna, ko so štirje Britanci, ki so bili bodisi pijani ali drogirani, se na izjave domačinov sklicuje Slobodna Dalmacija, prišli na dvorišče enega izmed domačinov, kjer se je igral 3-letni deček. Eden izmed vojakov je začel loviti dečka, ki je bežal v hišo, Britancu pa je njegov oče naložil nekaj udarcev. "Nihče ne ve, kaj so želeli s tem dečkom. Morda so se želeli igrati z njim, morda imajo doma otroka in ga pogrešajo, a ne vemo, lahko da so bile njihove namere tudi drugačne," je povedal predsednik enega izmed zadarskih mestnih odborov Velibor Čubrić.

Pred tem je prišlo do več prijav zoper Britance zaradi uriniranja na ulicah, divjanja v lokalih, neplačevanja računov, vulgarnega in nasilnega obnašanja.

Iz britanskega veleposlaništva v Zagrebu so sporočili, da je zoper predstavnike zračnih sil, ki počitnikujejo v Zadru, že sprožena uradna preiskava. "Britanska vojska postavlja najvišje standarde glede obnašanja, to isto pričakuje tudi od svojih pripadnikov. Zavedamo se neprimernega obnašanja, o katerem pišejo tudi hrvaški mediji, preiskava je v teku."

Dubrovnik Tiskovna konferenca Svet Hrvaška: Turizem je pred kolapsom Hyundai i30N Avto Hrvati tako blizu proizvodnji avtomobilov niso bili še nikoli

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • mph 15:40 03.julij 2019.

    Britanci pač, naj si gre za turiste ali politke. Prava sreča, da grejo iz EU, čeprav kot turiste ji bodo marsikje še vedno prisiljeni prenašat.

  • Lavdan 11:28 03.julij 2019.

    Britanski turisti so znani po slabem obnašanju, če je zraven še alkohol so prava katastrofa.