Svet
32 ogledov

Napadi v Indoneziji: na ulicah trupla, tanki, vojska

Napad v Džakarti EPA
Spopadi med napadalci in policijo v Džakarti so se končali, na begu ni noben napadalec več. V eksplozijah in streljanju ubitih sedem ljudi, od tega pet napadalcev in dva civilista.

Eksplozije so odjeknile v več predelih mesta, napadalci so udarili pri kavarni ameriške verige Starbucks in policijski postojanki blizu znanega nakupovalnega središča Sarinah v središču prestolnice. Eksplozijam je sledilo streljanje.

Policija je nekaj minut pred 9. uro po našem času sporočila, da so bila ubiti tudi štirje oboroženi napadalci, in sicer v oboroženem spopadu s policijo v kino dvorani trgovskega centra, ki naj bi bil prva tarča napada.

Policija domneva, da je v napadu sodelovalo več kot deset napadalcev. Nekateri med njimi se še obstreljujejo s pripadniki varnostnih sil. Na ulicah je bilo sto policistov, tudi ostrostrelci, na ulicah tanki. 

Indonezijski predsednik Joko Widodo je napade že označil za teroristično dejanje. Odgovornosti za napade ni prevzel še nihče. Je pa policija sporočila, da je Islamska država pred napadi objavila šifrirano sporočilo, v katerem naj bi pisalo, da bo v Indoneziji "koncert in da bo v novicah". Po poročanju agencije AFP piše, se pojavljajo sumi, da so napad izvedli indonezijski teroristi, ki so se borili na bojiščih Bližnjega vzhoda na strani džihadističnih skupin.

 

Komentarjev 12
  • darkmitar 14:16 15.januar 2016.

    Mi točno to delamo kar Amerika zahteva od nas (ne hoče ampak dobesedno zahteva in ukazuje nam) Odprite oči. Zbudite se. Ne verjamite nič kar slišite o vojnah. Vse kar se tiče terorističnih napadov v New Yorku, do danes, včljučno ...prikaži več z napadi v Parizu, je tako zelo dobro, popolnoma zaigrano. To je dolgoročen načrt amričanov, da postopoma, zelo zlahka stvari nadzirajo in uplivajo in pritiskajo na vse nas. Še enkrat da omenim: teroristični napadi v Ney Yorku na dva nebotičnika, svetovni trgovski center in vse do danes, vključno z napadi v Parizu je - Vse je to zarota. Kot bi rekli Conspiracy po angleško. Pozanimaj te.

  • darkmitar 14:14 15.januar 2016.

    dolgo časa in z drugimi državami npr. afriške države (muslimani) ampak niso omejene le do muslimanskih držav. Res je, da je ogromno arabskih držav in azijskih z veliko muslimani. Torej muslimani so glavna tarča. Američani so kuhali vojne tudi do ...prikaži več nemuslimanskih držav, npr azijske države, Vietnam, Koreja itd. in so se znašali celo nad drugimi državami na ameriški celini. Američani, tako natančno, premišljeno izvajajo pranje možganov nad svojim prebivalstvom kot tudi v Evropi , in tudi v Sloveniji imamo že oprane možgane. V glavi nam je sovraštvo in podpora k vojnam. Ameičani z mislelnimi igrami so nas že zasužnjale. Oni dirigirajo, evropi in vpletajo svoje zaveznike v vojno. Popoln nadzor imajo nad dogajanjem po svetu. Američani so ustanovili NATO, da dela umazane vojne za njih, združene narode. In celo evropska unija je nastala ker so se američani spomnili. Pač američani ne morejo samo proti celemu svetu. Potrebujejo zaveznike. Mi smo sužnji. Mi točno to delamo kar Amerika zahteva. (ne

  • darkmitar 14:12 15.januar 2016.

    Črna vest @ nimate čisto prav.ISIS, katere vi uvrščate med ekstremne muslimane, so plačanci, morilci, ki jim ni niti malo mar za človeška življenja. Oni so, v resnici, ameriški ko-operanti. Ameriško orodje. Amerika jih uporablja, v zameno jim daje ...prikaži več denar. Kae se tiče ISIS-a, jim je vseeno če cel svet sovraži muslimane. Denar je tu dobrodošel. Dvomim, da so ISIS res verni muslimani. ISIS ne ceni vrednot življenja drugih, ne glede ali so muslimani and nemuslimani. Američani so tisti, ki v resnici želijo nadvlado nad celim svetom. Američani so napadli preveč držav in bilo bi že preveč sumljivo, če napadajo še več novih držav, torej mora nekdo (ISIS) opravljati umazano delo za njih. Za američane je vojna biznis in unčikovito razpihujejo nestrpnost, sovraštvo, rasizem proti muslimanom in vi ste tisti, ki nasedate. Glejte, ni stvar v tem ali imate rad muslimane ali ste proti njim. Stvar je v tem kdo je s tem začel. Kot že sami veste so ZDA v vojni z arabskim svetom (muslimani) že zelo d