Svet
5324 ogledov

Neverjetno. V klubih in koncertih napadi z iglami.

Injekcija Shutterstock
Med nočnimi izhodi so jih napadli z iglami.

V Franciji se širi strah pred nenavadnimi napadi. Preko 300 ljudi je že prijavilo, da so jih med izhodom zvečer bodisi v nočni klub ali na različne koncerte zbodli z iglo. 

Do prvih napadov je prišlo že pred meseci, oblasti ne vedo niti kdo naj bi izvajal tovrstne napade niti ali žrtvam vbrizga drogo ali kaj drugega. Do podobnih primerov prihaja tudi v Belgiji, na Nizozemskem in v Veliki Britaniji. 

Širi se strah 

Primer je med drugim prijavil 18-letni Tomas Lauy, ki je obiskal enega izmed koncertov na severu Francije. Ko se je vrnil domov, je občutil vrtoglavico, glavobol, poleg tega pa na roki opazil sledi vboda in modrico, poročajo lokalni mediji. 

Naslednji dan je imel še vedno iste simptome, v bolnišnici so potrdili, da je bil vboden z iglo, napotili so ga na testiranje za aids in hepatitis. Rezultati so bili negativni. 18-letnik je povedal, da od takrat ne hodi več na koncerte. 

Podobne dogodke so prijavljali v Parizu, Toulousu, Nantesu, Nancyju, Rennu in drugih mestih po Franciji. Brez njihovega privoljenja so jih zbodli z iglo. Največkrat so napadene ženske. 

Policija tava v temi 

Francoska policija je potrdila, da sta uradno prijavo podali 302 osebi. V eč različnih regijah je v teku več preiskav, a policija še ni prijela nobenega osumljenca. Tudi motiv takšnih napadov jim ni jasen. 

Nobena izmed žrtev ni prijavila spolno nadlegovanje, pri čemer sta bili dve osebi pri preiskavah pozitivni na tako imenovano drogo za posilstvo. 

Glede na to, da se med ljudmi širi strah, je francosko notranje ministrstvo sprožilo nacionalno kampanjo osveščanja v zvezi s temi napadi. Preiskave se medtem nadaljujejo. 

Slovenski policisti slovenski policist Vizita za živali "Glede na naše delo je zgodb, ki jih ne pozabiš nikoli, veliko"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar luckyss
    luckysss 05:53 03.junij 2022.

    Mogoče je to tisti "tesen stik", ki je potreben za prenos opičjih koz ali podobnih "eksperimentalnih" virusnih bolezni..Res upam, da se vsaj tokrat motim, do sedaj se v vezi podobnih zadev žal nisem...

  • rd2dmk2 20:05 02.junij 2022.

    ah , kaj paničarite, pred meseci ste pa sami četali okol, da bi vas ubadali z iglami. ja nopač nekdo skrbi za vas da dobite po poživitveni odmerek. ker drugače bo nastopila abstinenčna kriza.