Svet
3285 ogledov

Naplavilo obglavljeno truplo

iskanje danska
1/3
EPA
Ob obali Danske so našli človeške ostanke. Preiskovalci menijo, da gre za pogrešano švedsko novinarko.

Danska policija je potrdila, da se je nekdo namerno znesel nad truplom. V vodi so namreč našli človeški trup brez glave in okončin. Ostanke so poslali na analizo DNK, katere rezultati naj bi bili znani v četrtek, navaja BBC. 

Policija kljub temu domneva, da gre za pogrešano novinarko Kim Wall, ki so jo nazadnje videli živo 10. avgusta. Kot je dejal predstavnik policije Jens Moller Jensen, vse kaže na to, da gre za pogrešano Wallovo. 

 

Wallova se je 10. avgusta vkrcala na podmornico, ki jo je zgradil Peter Madsen. Ta je sprva trdil, da je novinarko še isti dan odložil v pristanišču, kasneje pa zgodbo spremenil. Policiji je dejal, da se je na krovu podmornice zgodila nesreča in da je Wallovo pokopal na morju. 

Potapljači nadaljujejo s pregledovanjem območja, kjer so odkrili truplo. 

Podmornica Peter Madsen Podmornica Svet Podmornica potonila, novinarka izginila

Wallova, ki je pisala za časnike The New York Times in The Guardian, je pripravljala članek o Madsenu in njegovi doma narejeni podmornici. Ko se z ogleda podmornice ni vrnila, je njej fant poklical policijo. Nekaj ur po začetku iskalne akcije je podmornica potonila. Policija meni, da je Madsen plovilo namenoma potonil. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.