Svet
16569 ogledov

Napovedujejo spremembe na meji

Covid-19, test, testiranje, koronavirus Profimedia
Povečane skrbi zaradi novega vala epidemije.

Med člani nemške vlade naraščajo skrbi zaradi novega vala epidemije. Najprej je predstavnica nemške vlade Ulrike Demmer napovedala, da razmišljajo o uvedbi novih ukrev, če bodo številke novih okužb še naprej naraščale s hitrostjo, s katero se soočajo, zdaj pa je še zdravstveni ministr Jens Spahn napovedal zaostritev ukrepov za tiste, ki se vračajo s počitnic, piše Deutsche Welle.

Kot še navajajo, vlada namerava uvesti pravilo, po katerem bi morali vsi tisti, ki niso polno cepljeni ali preboleli covid-19 pri vstopu v Nemčijo morali predložiti negativni test. Pravilo naj bi veljalo za vse, ne glede na to, iz katerega območja bi se vračali. 

Spahn je že v preteklosti večkrat ravno povratnike s počitnic v jugovzhodni Evropi okrivil za širjenje okužb. 

Priprava na spremembe 

Glede na informacije iz več strani, blizu nemški vladi, se trenutno ministrstva v Nemčiji še usklajujejo. Kot navaja Deutsche Welle, naj bi bila trenutno proti le pravosodna ministrica Christine Lambrecht, ki uvedbo obveznega negativnega testa smatra kot neustrezen ukrep glede na trenutno epidemiološko stanje v državi. 

Trenutno je v Nemčiji incidenca 14, vendar ta hitro narašča. Še pred nekaj dnevi se je v večjem delu države gibala med 0 in 5. 

Testiranje tudi cepljenih?

Virolog Martin Stürmer iz Frankfurta je v pogovoru za ZDF izpostavil, da k naraščanju okužb v največji meri pripomorejo povratniki s počitnic. 

Prakso, da se tudi tisti, ki prihajajo iz območij visoke tveganosti, niso obvezni testirati, smatra kot neodgovorno in pozdravlja napovedane spremembe. Črnogled je tudi glede napovedanega novega vala, za katerega meni, da prihaja bistveno prej, kot se je pričakovalo.

Janez Poklukar Covid-19 Zdravje Poklukarjevo sporočilo prebolevnikom Testiranje na covid-19 Covid-19 Zdravje To za oktober napoveduje "Profesor Lockdown"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.