Zdravje
30340 ogledov

To za oktober napoveduje "Profesor Lockdown"

Neil Ferguson Profimedia
Napovedi glede razvoja epidemije in spremljajočih ukrepov za jesen.

Britanski epidemiolog Neil Ferguson, ki si je nadimek "Profesor Lockdown" prislužil, ker so njegovi nasveti državo privedli do zapiranja, je - potem ko država navkljub odpiranju že šesti dan zapored beleži padec novih primerov - izrazil mnenje, da bo Velika Britanija za seboj pustila epidemijo že oktobra

Profesor z univerze Imperial College izpostavlja, da je sicer situacija še vedno nadvse negotova, a pri tem dodaja, da bi se oktobra lahko število R, torej število oseb, ki jih v povprečju okuži posamezni okuženi, s takšnim potekom lahko zniža pod ena. 

Profesor opaža, da je število začelo padati s koncem Evropskega prvenstva v nogometu in s toplim vremenom, zaradi česar se ljudje vse manj družijo v zaprtih prostorih. 

Dodal je še mnenje, da so se vse kalkulacije znatno spremenile zaradi cepljenja. "Verjamem, da bomo konec septembra in oktobra pandemijo pustili za seboj," je za britanske medije povedal omenjeni epidemiolog. "Covid-19 bo še vedno tu in ljudje bodo zaradi virusa še vedno umirali, vendar glavnino pandemije bomo pustili za seboj." 

Razmere v Veliki Britaniji pozorno spremljajo tako zdravstveni strokovnjaki kot finančne ustanove, saj so v državi 19. julija ukinili skoraj vse protikornske ukrepe in to kmalu zatem, ko so v državi zabeležili največje število covidnih bolnikov od sredine januarja.

V Združenem kraljestvu je en odmerek cepiva doslej prejelo približno 46,6 milijona ljudi, v celoti cepljenih pa je 37,3 milijona ljudi, kar predstavlja 70,5 odstotka odraslega prebivalstva.

Hrvaška obala Covid-19 Svet Ste na Hrvaškem ali se tja odpravljate? Takšne so tam trenutno razmere! Janez Poklukar v UKC Maribor Covid-19 Slovenija Poklukar: "Nisem se cepil, ker sem minister, ampak ..."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • smoljo 22:34 27.julij 2021.

    Kk ,a angleži poleti so v zaprtih prostorih,pozimi so pa zunaj ,hmmmm zanimivo .Še posebej na znano angleško vreme ....

  • Avatar Leon
    Leon 19:38 27.julij 2021.

    Angleška različica NIJZ ...kaj bi bilo ,če bi bilo in ali bo tako bilo .....

  • Avatar tin_soldier
    tin_soldier 18:04 27.julij 2021.

    Še ena baba Vanga!!