Svet
9662 ogledov

Našli krivca za napade na Šrilanki

Teroristični napadi na Šrilanki epa
Šrilanška vlada: Za napade odgovorna lokalna radikalna islamistična skupina

Za nedeljske napade v cerkvah in hotelih na Šrilanki, ki so zahtevali najmanj 290 življenj in 500 ranjenih, je odgovorna radikalna islamistična skupina NTJ, je danes sporočila šrilanška vlada. Vlada preiskuje, ali ima skupina tudi mednarodno podporo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.  

Radikalna islamistična skupina, imenovana National Thowheeth Jama'ath (NTJ), je odgovorna za nedeljske samomorilske napade, v katerih je bilo ubitih skoraj 300 ljudi, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal predstavnik vlade v Kolombu Rajitha Senaratne.

Opozorjeni že 11. aprila

Šrilanška policija je po poročanju AFP 11. aprila izdala opozorilo, da "tuje obveščevalne agencije" navajajo, da NTJ načrtuje napade na cerkve.

Teroristični napadi na Šrilanki Svet Danski milijarder je v napadih na Šrilanki izgubil tri otroke

O NTJ, radikalni muslimanski skupini, ki je povezana z lanskim uničevanjem budističnih kipov na Šrilanki, ni veliko znanega. Po navedbah policije pa naj bi bilo vseh 24 posameznikov, ki so jih aretirali v povezavi z nedeljskimi napadi, del te ekstremistične skupine, vendar podrobnosti policija za zdaj ni razkrila.

Vlada na Šrilanki je danes razglasila novo policijsko uro, ki bo veljala v noči na torek, poroča AFP. Zaradi napadov so šrilanške oblasti že v nedeljo razglasile policijsko uro, ki so jo nato preklicale danes ob 6. uri po lokalnem času. Znova bo začela veljati drevi ob 20. uri po lokalnem času.

Na Šrilanki so v nedeljo skoraj istočasno med velikonočno mašo odjeknile tri eksplozije v katoliških cerkvah v Kolombu, Negombu blizu prestolnice in Batticaloi na vzhodu otoške države. Eksplozije so odjeknile tudi v treh luksuznih hotelih v Kolombu. Nekaj ur kasneje sta v južnem in severnem predmestju prestolnice odjeknili še dve eksploziji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • yumi 23:47 22.april 2019.

    Za elektriko lahko plačate za 40% manj, ne da bi pri tem zavajali in ne bi kršili zakona! Priporočam vsem, da preberejo ta članek - http://slenergia.blogspot.com Uporabljam ga že od decembra in plačam skoraj pol toliko!

  • yumi 23:47 22.april 2019.

    Za elektriko lahko plačate za 40% manj, ne da bi pri tem zavajali in ne bi kršili zakona! Priporočam vsem, da preberejo ta članek - http://bit.do/slenergia Uporabljam ga že od decembra in plačam skoraj pol toliko!

  • majab 20:12 22.april 2019.

    Islam kuga človeštva!

Sorodne novice