Svet
10391 ogledov

Danski milijarder je v napadih na Šrilanki izgubil tri otroke

Teroristični napadi na Šrilanki epa
V bombnih napadih na Šrilanki so umrli trije od štirih otrok danskega milijarderja Andersa Holcha Povlsena, je potrdil tiskovni predstavnik njegovega podjetja.

Kateri je preživel, niso javno objavili. Družina je bila na Šrilanki na velikonočnem dopustu, poroča BBC. 

Povlsen je lastnik mednarodne verige trgovin Bestseller in največji posamični delničar v oblačilnem velikanu Asos. Po poročanju Timesa je tudi največji posamični lastnik zemlje in nepremičnin v Veliki Britanijo.

"Na žalost lahko potrdimo novico," je v elektronskem sporočilu potrdil tiskovni predstavnik Bestsellerja in dodal, da dodatnih komentarjev ne bo ter zaprosil za spoštovanje zasebnosti družine.

Ogromna večina od 290 žrtev so Šrilančani, med žrtvami pa je po zadnjih podatkih 36 tujcev, med njimi najmanj pet Britancev, trije Danci, po dva Turka, Kitajca in Avstralca ter po eden Nizozemec, Portugalec in Japonec. Teroristični napadi na Šrilanki Svet Novi grozljivi podatki s Šrilanke

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • jezero 13:31 22.april 2019.

    Adriat- tudi v nebesih so prostori s petimi zvezdicami in slumi!

  • marsal 13:21 22.april 2019.

    Danski multimilijarder Anders Holch Povlsen , ki je v eksplozijah izgubil tri otroke , ni bil tam samo zaradi dopusta ! Nadzirati je prišel svoje šivalnice , kjer mu reveži šivajo draga oblačila , seveda za drobiž !

  • Adriat 11:33 22.april 2019.

    Žalostno. Kaj pa ostalih 287 žrtev ki niso miljarderji. Njihovih imen ni vredno objavljati ?