Svet
2717 ogledov

Šrilanka: Aretirali osem osumljencev

Teroristični napadi na Šrilanki
1/4
epa
Vsi prijeti so domačini, preiskovalci pozorni na "čezmorske povezave"

V terorističnih napadih na današnjo velikonočno nedeljo na Šrilanki je po zadnjih podatkih umrlo več kot 207 ljudi, 540 je ranjenih. Po navedbah šrilanških turističnih oblasti je v napadu umrlo 32 tujcev iz devetih držav: Danske, Indije, ZDA, Velike Britanije, Portugalske, Kitajske, Nizozemske, Belgije in Turčije.

Slovenskih državljanov po doslej znanih podatkih slovenskega zunanjega ministrstva ni med žrtvami napadov.

Teroristični napadi na Šrilanki Svet Velikonočna groza na Šrilanki, nove in nove eksplozije

Vsi prijeti so domačini, preiskovalci pozorni na "čezmorske povezave"

Premier Šrilanke Ranil Wickremesinghe je potrdil, da so zaradi današnjih terorističnih napadov doslej aretirali osem oseb. Dodal je, da so vsi prijeti domačini, a se bodo preiskovalci osredotočili tudi na to, ali so imeli napadalci kakšne "čezmorske povezave".

Potrdil je tudi, da so vnaprej obstajale informacije o morebitnih napadih, ter da bo potrebno preveriti, zakaj niso bili sprejeti ustrezni ukrepi. Prva prioriteta vlade je po njegovih besedah sicer aretacija teroristov. "Najprej in predvsem moramo zagotoviti, da se teroristi na Šrilanki ne bodo okrepili," je dejal.

Odgovornosti ni prevzel še nihče

Šrilanko je na današnjo velikonočno nedeljo pretresla serija eksplozij v cerkvah in hotelih, ki so zahtevale najmanj 207 smrtnih žrtev, več kot 450 ljudi je ranjenih. Oblasti eksplozije obravnavajo kot teroristične napade. Odgovornosti za napade ni prevzel še nihče.

Namestnik šrilanškega obrambnega ministra Ruwan Wijewardene je danes izjavil, da je bila serija eksplozij v cerkvah in hotelih, ki so po zadnjih podatkih zahtevale več kot 200 življenj, teroristični napad. Kot je dejal na novinarski konferenci, bodo v državi v prihodnje onemogočili delovanje vseh skrajnih skupin ne glede na to, kdo stoji za napadi.

 

Komentarjev 2
  • sam50 10:58 22.april 2019.

    Če so bila vsa dejanja samomorilska,je težko govoriti o prijetju teh teroristov....

  • Avatar Anistanka
    Anistanka 01:33 22.april 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top