Svet
3689 ogledov

Našli truplo vnukinje Roberta Kennedyja

Meaghan Kennedy Facebook/Meaghan Kennedy Townsend
Reševalci so v ponedeljek ob obali Marylanda našli truplo vnukinje nekdanjega pravosodnega ministra ZDA Roberta Kennedyja. Truplo njenega 8-letnega sina še iščejo.

Maeve Townsend McKean se je v četrtek z 8-letnim sinom Gideonom McKeanom podala veslat s kajakom v zalivu Chesapeake. 

Truplo 40-letne hčerke nekdanje podguvernerke Marylanda Kathleen Kennedy Townsend so odkrili le slabe štiri kilometre stran od hiše njene matere, odkoder je šla veslat. Priče so opazile kajak z dvema osebama, ki ga veter nese na odprto morje in poklicale reševalce, ki so v petek našli le prazen kajak. Iskanje se je nadaljevalo, truplo pa so našli potapljači v globini osmih metrov.

Maeve McKean je bila pravnica na položaju izvršne direktorice Pobude za globalno zdravje pri univerzi Georgetown, kjer se je ukvarjala s svetovnim zdravjem in človekovimi pravicami. Pred tem je bila profesorica na mestni univerzi New Yorka.

Njena mama, ki je nečakinja nekdanjega predsednika ZDA Johna F. Kenedyja, je sporočila, da je hči posvetila svoje življenje najbolj ranljivim članom družbe.

"Moje srce je zlomljeno, vendar bomo skušali, da ob božji milosti ohranimo nekaj moči, da počastimo upanje, energijo in gorečnost, ki sta jo svetu ponujala Maeve in Gideon," je dejala.

Meaghan Kennedy Prekletstvo Svet Tragedija v družini Kennedy, pogrešan tudi osemletni pravnuk

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.