Svet
14 ogledov

Naslovnica razburila svet

FHM EPA
Filipinska izdaja moške revije FHM je z namigovanjem na rasizem, kot so to razumeli mnogi bralci, dvignila prah po vsem svetu.

Naslovnica filipinske izdaje priljubljene moške revije FHM prikazuje igralko Belo Padillo v rožnatem bikiniju, obkroženo s temnopoltimi manekenkami v črnih bikinijih, z naslovom Bela Padilla stopa iz sence. Iz uredništva revije so sporočili, da so se odločili zamenjati naslovnico, ki si jo lahko ogledate na tej povezavi, po valu komentarjev zaradi domnevnega rasizma, ki ga izžareva fotografija.

"FHM bo marca prišel na prodajne police z drugačno naslovnico. Prepričani smo, da je to najboljša poteza v luči zmede, ki jo je povzročila prejšnja fotografija," so izjavili predstavniki izdajateljev, še poroča The Telegraph. Naslovnico, ki je dvignila toliko prahu, so naložili to soboto na svoj Facebook zid.

"Opravičujemo se in se zahvaljujemo vsem, ki so izrazili svoje mnenje. Opravičujemo se Beli Padilla za kakršnokoli nevšečnost, smo ji jo morda povzročili. V svojem prizadevanju ustvariti prodorne naslovnice se bomo trudili, da bomo naslednjič pazljiveši."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.