Svet
10597 ogledov

Ne boste verjeli, da je preživel

Peru tovornjak skala PrtSc Ogromna skala je zadela tovorno vozilo.
Neverjeten posnetek z gorske ceste. Tovornjak je stlačilo kot igračko.

V perujskem okrožju San Mateo, ki je del province Huarochirí in departmaja Lima, se je zgodila prometna nesreča, katere posnetek se bliskovito širi po družbenih omrežjih.

Objektiv je namreč ujel trenutek, ko se je kup skalovja zvalil po pobočju nad cesto. Velika skala je padla na tovornjak in ga pri tem popolnoma zdrobila.

Začuda voznik potolčenega tovornega vozila ni utrpel usodnih poškodb, poroča perujska La Republica. Isti medij navaja, da je bilo cestišče v skalnem podoru močno načeto in da je bil dotični odsek dlje časa zaprt.

Preiskava o dogodku še poteka, oblasti skušajo ugotoviti, kaj je botrovalo tako znatnemu podoru na sicer precej prometnem odseku.

V dneh pred nesrečo je teren v San Mateu precej namočilo deževje, ki je destabiliziralo zemljo in sanacija območja bo precej zahtevna, dodaja La Republica.

Okrožje San Mateo se, tako kot velik del Peruja, večinoma nahaja na visoki nadmorski višini. Središče okrožja je mestece San Mateo de Huánchor, ki ima malce več kot 4.000 prebivalcev in leži na nadmorski višini 3.150 metrov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.