Svet
1833 ogledov

Nekdanji duhovnik spet obsojen zaradi zlorabe otrok

duhovnik Shutterstock
V preteklosti je zaradi zlorabe otrok že bil v zaporu.

Sodišče na Bavarskem je nekdanjega katoliškega duhovnika obsodilo na osem let in pol zapora zaradi več kot 100 primerov spolnih zlorab otrok. Nekdanji duhovnik je bil sicer v zaporu že od leta 2003 do 2009, prav tako zaradi spolnih zlorab otrok, a je po prestani kazni ponaredil dokumentacijo, tako da se je lahko znova zaposlil kot duhovnik.

Pred prestajanjem nove zaporne kazni se bo moral 53-letnik podvreči še psihiatričnemu zdravljenju, ki bo lahko trajalo tudi več let, odločitev sodišča v mestu Deggendorf povzema nemška tiskovna agencija dpa. Sodnik Thomas Trautwein je sicer izrazil dvom, da bo zdravljenje uspešno.

Možno, da bo spet na prostosti

Zaradi priznanja krivde je možno, da bo obsojeni duhovnik nekoč znova na prostosti; pogoj za njegovo izpustitev bo sicer ocena, da ne predstavlja več grožnje družbi.

Sodišče je nekdanjega duhovnika med drugim spoznalo za krivega resne spolne zlorabe petih dečkov v več kot 100 primerih od 90. let prejšnjega stoletja, poskusa posilstva 18-letnice in posedovanja otroške pornografije.

Nekdanji duhovnik je za zapahi že preživel pet let in pol zaradi spolnih zlorab, izpustili pa so ga leta 2009. Pred tem ga je leta 2008 cerkveno sodišče izločilo iz svojih vrst in mu prepovedalo opravljanje službe duhovnika. A ko je prišel na svobodo, je ponaredil dokumente in si priskrbel novo dovoljenje za opravljanje dela duhovnika.

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • erikkk 10:55 23.februar 2018.

    Pedofile je treba zapret do konca življenja, ker se kmalu vsi vrnejo na stara pota kot najhujši odvisniki od drog....

  • cogocogo 10:43 23.februar 2018.

    za take je samo ena kazen dovolj dobra ,,