Svet
2682 ogledov

Nemci se oborožujejo

Zračna puška PP Postojna
Vse več nemških državljanov si v zadnjem času priskrbi tako imenovani mali orožni list.

Gre za dokument, ki jim dovoljuje, da v javnosti s seboj nemški državljani nosijo bodisi solzivec bodisi zračno orožje. Takšni naboji, izstreljeni z neposredne bližine, imajo lahko celo smrtonosne posledice, piše Deutsche Welle.

V dveh letih je skokovito naraslo število Nemcev, ki so si priskrbeli takšen orožni list; januarja leta 2016 ga je imelo 301 tisoč ljudi, do lanskega decembra si ga je priskrbelo skupno že 557 tisoč ljudi. Zračno orožje in solzivci se dobro prodajajo, vse več je tudi obiska na tečajih samoobrambe.

Kot kažejo raziskave, se je v tem času pri Nemcih izrazito poslabšal občutek varnosti; po rezultatih ankete Inštituta za raziskave javnega mnenja Infratest dimap iz lanskega decembra, se skupno 23 odstotkov Nemcev počuti "precej ne varno". Četrtina se jih počuti "precej varno", polovica pa "zelo varno".

Raziskava v okviru študije European Social Survey, ki v ozir jemlje daljše časovno obdobje, medtem nakazuje, da splošni občutek nevarnosti v Nemčiji od leta 2014 narašča.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • puys 19:56 06.februar 2018.

    To je normalno v vseh multi kulti državah.

  • Avatar Leon
    Leon 15:13 06.februar 2018.

    Slovenci se oborožujejo ........vendar ilegalno ! Sprememba zakonodaje o posedovanju orožja bi spremenila navade junakov iz črne kronike !