Slovenija > Črna kronika
1159 ogledov

V majonezi čez slovensko mejo tovoril bombe

zaseg orožja orožje
1/6
PU Maribor
Petindvajsetletni moški je v prtljagi tovoril orožje in eksplozivna telesa.

25-letni državljan Bosne in Hercegovine je potoval iz Banja Luke v Göteborg z avtobusom danskih registrskih številk. Policisti postaje mejne policije Gruškovje so opravili kontrolo potnih listin in nato še z rentgenom pregledali njihovo prtljago. 

Med kontrolo prtljage 25-letnega moškega so ugotovili, da v dveh večjih črnih torbah tovori eksplozivna telesa, pištole ter naboje. Prav tako so ugotovili, da se eksplozivna telesa nahajajo v plastičnih posodah, ki jih je tovoril, potopljena v majonezi in čokoladi. 

zaseženo orožje Slovenija Brežice: V hiši našli pravo malo orožarno

V kriminalistični preiskavo so ugotovili, da je osumljeni 25-letnik tovoril 35 ročnih bomb M75, eno ročno bombo M52, sedem pištol različnih kalibrov in proizvajalcev ter 198 nabojev različnih kalibrov. 

Osumljenec je imel na avtobusu še eno torbo, ki je ni odnesel na rentgenski pregled prtljage, temveč jo je pustil pred avtobusom. Iz te torbe je v času, ko je bil avtobus na območju mejnega prehoda, voznik avtobusa, s katerim je osumljeni potoval, vzel več vrečk, ki jih je odnesel in odložil v bližnji koš za smeti. Kriminalisti so v preiskavi ugotovili, da so v vrečkah še tri avtomatske puške, pištola, dve tromblonski mini M60, osem nabojnikov, tri lesena kopita za puško, del orožja oz. cev in 208 nabojev različnih kalibrov in da je tudi to orožje in strelivo last osumljenega. 

Zaseg Slovenija Doma je imel kup orožja in razstreliva

Osumljencu so odvzeli prostost in ga privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Zaseženo orožje Tihotapljenje orožja Svet V operaciji prijeli tudi slovenskega tihotapca orožja

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.