Svet
14118 ogledov

Nemčija se pripravlja na naslednjo pandemijo

Covid-19 Epa
Nemčija bi rada že vnaprej preprečila podobne stiske, s kakršnimi se v aktualni pandemiji soočajo v tej državi.

Zaščitna oprema. Ko je na pomlad postalo jasno, da se mora tudi Nemčija pripraviti na veliko število obolenj in intenzivnega zdravljenja zaradi obolenj s covidom-19, je postalo jasno, da primanjkuje zaščitnih mask, zaščitne opreme in respiratorjev v bolnišnicah, zdravstvenih in domovih za ostarele. 

Kar nekaj tednov je bilo možno opremo dobiti le preko spleta in še to po zelo začinjenih cenah. Zaščitno opremo je nato zagotovila zvezna vlada, ki si želi biti v prihodnje pripravljena na takšne izzive, piše Deutsche Welle. 

Državne zaloge 

Nemška zvezna vlada je tako ta teden sprejela odločitev, da bodo poskrbeli za zaloge, ki naj bi za vso državo zadostovale za najmanj mesec dni. Odločitev o vzpostavitvi "nacionalnih zalog za zdravstveno zaščito" je bila sprejeta junija, proces je še v teku. "Sprejemajo se odločitve glede vrste materiala, ki naj bi bil na zalogi, še vedno so odprta vprašanja glede stroškov, načinu upravljanja in nakupu," je vlada ta teden odgovorila na novinarsko vprašanje. 

Kordula Schulz-Asche, strokovnjakinja za zaščito pred okužbami, je povedala, da so načelni pogovori glede tega v teku že več let, in sicer od začetka pojava SARS-a. "Od takrat je že 19 let, torej je skrajni čas, da se ti načrti končno ustvarijo," je povedala za Deutsche Welle. 

V skladu z načrtom naj bi po vsej Nemčiji postavili 19 skladišč z zaščitno opremo, ki bi jo lahko bolnišnie, zdravstveni in domovi za ostarele začeli uporabljati šele na tisti točki, ko opreme sami ne bi mogli zagotoviti.  V ta namen namerava Nemčija nameniti milijardo evrov, s čimer bi bili - še piše Deutsche Welle - dobro pripravljeni za primer naslednje pandemije. 

Covid-19 Covid-19 Slovenija Mladi zdravniki Slovenije: Lahko nas čaka še slabše stanje!

Zaostrovanje ukrepov 

Številke sicer tudi v Nemčiji ne padejo, zaradi česar vsaj na Bavarskem že sprejemajo strožje ukrepe. Del pouka bo odslej potekal na daljavo, ljudje bodo smeli zapuščati domove le z utemeljenim razlogom. Opustili so tudi načrte za sproščanje ukrepov pred prazniki.

Bavarska je med tistimi nemškimi zveznimi deželami, kjer beležijo največ novih okužb z novim koronavirusom. V zadnjih sedmih dneh so jih potrdili 175 na 100.000 prebivalcev, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Najhuje je sicer na Saškem, kjer to število znaša 301, sledi Berlin s 182 novimi okužbami na 100.000 prebivalcev v tednu dni.

Število dnevno novih okužb z novim koronavirusom sicer v Nemčiji v zadnjih tednih ostaja rekordno visoko, so pa v državi uspeli zajeziti oktobrsko eksponentno rast. Minuli teden je skupno število potrjenih okužb preseglo milijon, dnevno pa v povprečju beležijo več kot 20.000 novih. Število bolnikov s covidom-19, ki potrebujejo intenzivno nego, je z dobrih 360 v začetku oktobra poskočilo na sedanjih 4100.

Švedska Covid-19 Svet Švedi v nov, veliko ostrejši ukrep. Pogovor s Slovencem, ki dela na Švedskem.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • darinc 16:50 07.december 2020.

    Nemcija se pripravlja na naslednji val pandemijo in to bo glad

  • pieroulqui 05:12 07.december 2020.

    www︎.︎Devmar︆.︆net - odličen prrojekt za odrasle, ki želijo najti partnerja za sseks

  • Tomaz_321 20:03 06.december 2020.

    PLANDEMIJO!!!!!!